Oživljavanje kumrovečkih objekata

Turski investitor ima velike planove za Partijsku školu

Objavljeno: 13.09.2016. mladenmandic

Načelnik Kumrovca Dragutin Ulama potvrdio nam je informaciju koju je objavio Večernji list, kako je za kumrovečku Partijsku školu zainteresiran jedan strani investitor koji bi u Partijskoj školi otvorio studentski kampus, tj. Međunarodnu poslovnu školu za studente s nekoliko kontinenata. Navodno se radi o poznatom turskom ulagaču, koji je povezan s vlasnikom velikog broja sveučilišnih centara diljem svijeta, Fethullahom Gülenom, koji posjeduje studentske kampove u brojnim zemljama regije, poput Bugarske, Mađarske i Kosova, a najbliži kampus je u Sarajevu.

“Nemamo ništa protiv”

– Istina je da smo bili u Državnom ureda za upravljanje državnom imovinom i zamolili su nas da se očitujemo oko tog projekta. Odgovorili smo im da nemamo ništa protiv, jer je Prostornim planom Kumrovca i predviđena takva mogućnost. Investicija bi puno značila, ne samo za Kumrovec, već i ostatak Zagorja, jer bi se zaposlilo više od stotinjak ljudi. Na upit što će biti s drugim kumrovečkim “mrtvim kapitalom”, zgradom Spomen doma, odnosno Znanstveno – studijskog centra, Ulama je rekao da su novim Prostornim planom iz 2009. godine, za koji je utrošeno 200 tisuća kuna javnog novca, i Spomen dom i Sportsko – rekreacijski centar isključivo predviđeni za turističku namjenu, i bilo što drugo ne dolazi u obzir, jer bi bilo neozbiljno ponovo donositi novi Prostorni plan.

Razočaran DUUDI-jem

Dodao je kako je pomalo razočaran odnosom DUUDI-ja- prema Kumrovcu jer je kroz projekt “Sto ideja” pet potencijalnih investitora bilo zainteresirano za zgradu Političke škole i sedam za investicije u Spomen dom, međutim, te interesente DUUDI nikad nije pozvao na razgovor, već su o njihovoj zainteresiranosti za kumrovečke objekte doznali od samih investitora.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba