Plenković u Zagorju

“Sjeverozapadna Hrvatska važna je za malo i srednje poduzetništvo, nije čudo što je predsjednik HOK-a iz Zagorja”

Objavljeno: 01.09.2016. mladenmandic

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković danas je posjetio Krapinsko – zagorsku županiju, a dočekali su ga predsjednik HDZ-a Krapinsko – zagorske županije Žarko Tušek i pomoćnik ministra prometa Alen Gerek. Plenković je obišao gradilište brze ceste Mokrice – Zabok – Bedekovčina – Zlatar Bistrica – Marija Bistrica, s kojim ga je pobliže upoznao i predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić.

“Zadovoljstvo je biti u Zagorju”

– Zadovoljstvo mi je danas biti u Hrvatskom zagorju, u županiji koja je važna za cijeli niz infrastrukturnih objekata koji su bitni za bolju povezanost dijelova Zagorja sa zagrebačkim prstenom, posebice zbog brojnih hodočasnika iz Zagreba, ali i ostalih dijelova Hrvatske koji hodočaste u Mariju Bistricu – rekao je Plenković, dodavši da će se, ako on formira Vladu, u Zagorju nastaviti s projektom daljnje gradnje i modernizacije cesta.

Nakon obilaska gradilišta na čvoru Bedekovčine prema Andraševcu, Plenković se sa svojim domaćinima uputio u Zabok, a potom i na Trg Ljudevita Gaja u Krapini, gdje se, u prisustvu čelnika Krapine, na čelu s gradonačelnikom Zoranom Gregurovićem, kandidatima za Sabor iz III. izborne jedinice i HDZ-ovim čelnicima zagorskih općina, družio s građanima. U Krapini je istaknuo kako je III. izborna jedinica izuzetno važna u koncepciji HDZ-ovog programa o malom i srednjem poduzetništvu, tekstilnoj industriji i poljoprivredi te da nije čudo što predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec dolazi upravo iz Zagorja.
Na upit koliko mandata HDZ-ova koalicija očekuje u III. izbornoj jedinici, Plenković je rekao da očekuje barem četiri mandata, koliko je HDZ-ova koalicija ostvarila na prošlim izborima.
– Siguran sam da će moje kandidatkinje i kandidati uložiti maksimalan napor da taj rezultat bude još i bolji te tako pridonijeti ukupnoj pobjedi HDZ-a – rekao je.

Odnosi sa Srbijom

Plenković se osvrnuo i na aktualnu političku situaciju u Hrvatskoj, posebice na odnose sa Srbijom.
– Između Hrvatske i Srbije postoje brojna otvorena pitanja, ali mi ćemo se uvijek zalagati za smirivanje tenzija u odnosu dviju država i rješavanje svih otvorenih pitanja i problema dijalogom, pri čemu posebno treba voditi brigu o zaštiti nacionalnih interesa, prvenstveno o zaštiti hrvatskih branitelja i ukidanju Zakona o nadležnosti Srbije u procesima ratnih zločina – zaključio je Plenković, koji je nakon Krapinsko – zagorske županije posjetio i susjednu Varaždinsku županiju.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba