“Tak se negda pri nami delale”

Sport, zabava i kultura – evo što vas u Gotalovcu očekuje od 29. do 31. srpnja

Objavljeno: 21.07.2016. Jelena Jazbec

Udruga Gotali organizira desetu po redu manifestaciju “Tak se negda pri nami delale”, koja će se održati u Gotalovcu od 29. do 31. srpnja.

Prikaz starih zanata

Prvog dana manifestacije, u 20 sati u šatoru u središtu mjesta nastupit će A-Z LIVE band. U subotu u 14 sati, na rasporedu je “Dan za sport”, u sklopu kojeg će se održati sportska druženja i malonogometni turnir te natjecanja u potezanju “štrika prek poteka”, bacanju “škornja z ramena”, skakanju u vrećama i “voženju tački”. U 20 sati u šatoru će nastupiti Grupa Twist. Posljednjeg dana manifestacije, od 14 sati kod Fridljevog melina i na Bočkajevom dvorišću u Topličici, posjetitelji će moći uživati u prikazu starih zanata, a oni najmlađi, u dječjim radionicama. Stare zanate će prikazati više od 15 udruga, a u 15 i 17 sati na rasporedu je i dramsko – scenska igra “Ogledi”, u izvedbi dramske družine KUD-a Marof.

Zagorski običaji

U kulturno – umjetničkom programu u 18 sati, nastupaju KUD “Sloga” Sikirevci, Folklorne skupine “Sveta Ana” i “Rogoznica” iz Slovenije, Cultural Children’s Center in Priština, Kosovo, ŽVS “Kušlec” Konjščina, AD udruga “KAJ” Grdenci te najmlađi Gotali. Publiku će zabavljati grupa Fiškali.
Pokrovitelji događaja su Općina Budinščina, Krapinsko – zagorska županija i Hrvatski sabor.
– Dođite u naš kraj i budite dio zagorskih običaja – poručuju organizatori.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba