Načelnik Konjščine M. Krznar:

Stara škola bit će pretvorena u galeriju u kojoj će svoj cjelokupni životni rad izložiti akademski kipar Zlatko Čular

Objavljeno: 13.07.2016. Jelena Jazbec

S načelnikom Konjščine Mirkom Krznarom razgovarali smo o aktualnim radovima na području općine. Važan je projekt uređenja stare škole, za koji je od Ministarstva kulture odobreno 400 tisuća kuna, a čija je ukupna vrijednost 1,2 milijuna kuna.
– Stara je škola do sada bila zapuštena, a ovim projektom do kraja godine pretvorit ćemo je u galeriju umjetnina u kojoj će akademski kipar Zlatko Čular izložiti svoj cjelokupni opus, svoj životni rad, koji je odlučio pokloniti općini Konjščina – najavio je Krznar. Doznajemo kako su trenutno pri kraju radovi na groblju, koji uključuju izgradnju javne rasvjete, proširenje razglasa po čitavom groblju, a postavit će se i kamere. Radovi bi trebali završiti u ponedjeljak, a istog dana započinje izgradnja vodovodne mreže u naselju Savorići, posljednjem mjestu na području općine koje još nema riješeno pitanje vodoopskrbe.
– Ovim projektom, u roku od 10 dana, i zadnja kuća u općini dobit će vodu – najavio je Krznar.
Kreće se i u projekt asfaltiranja cesta, vrijedan 700 tisuća kuna, pa će tako u svakom selu biti asfaltirane barem jedna do dvije dionice.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba