Stubička Slatina

U srednjem dijelu vatrogasnog doma, osim vatrogasaca, svoj prostor dobile bi slatinske udruge, a uredila bi se i kapelica

Objavljeno: 13.07.2016. Jelena Jazbec

DVD Stubička Slatina i Grad Oroslavje pripremili su projektnu dokumentaciju za rekonstrukciju društvenog i vatrogasnog doma u Stubičkoj Slatini. Izrada dokumentacije stajala je 150 tisuća kuna, a dio troškova, točnije, 55 740 kuna, snosila je Krapinsko – zagorska županija, koja je raspisala natječaj za sufinanciranje izrade projektne dokumentacije, na koji se, uz Oroslavje, javilo još 20-ak zagorskih općina i gradova.
Radi se o projektu čiji je cilj rekonstrukcija srednjeg krila vatrogasnog i društvenog doma u Stubičkoj Slatini, koje je, zbog požara, u ruševnom stanju već 40-ak godina.

Sirena i zvonik

– Dom je trenutno u funkciji, pa je tako dio prostora iznajmljen i u njemu se nalaze trgovina i caffe bar. Također, u lijevom krilu Vatrogasno društvo ima svoje prostore, a u desnom krilu nalazi se vatrogasno spremište. Plan je urediti srednji dio, na način da bi se u prizemlju nalazila garaža vatrogasaca sa spremištem vatrogasne opreme i sanitarijama te uredske i prateće prostorije vatrogasnog doma. Na prvom katu nalazio bi se društveni dom, namijenjen vatrogascima, ali i drugim udrugama s područja Stubičke Slatine. Tu bi se nalazio i stubišni prostor s galerijom, višenamjenske dvorane, uredi, čajna kuhinja i sanitarije. U podrumu bi se nalazila kapelica i molitveni prostor, zatim četverokatno stubište te bi na vrhu bila vatrogasna sirena i zvonik i toranj za vježbe vatrogasaca – otkrio nam je gradonačelnik Oroslavja Ivan Tuđa.

Europski fond

Vrijednost projekta je 10 675 000 kuna, a veličina prostora je 800 četvornih metara. Trenutno se čeka građevinska dozvola, a kada ona bude dobivena, projekt će biti prijavljen na Mjeru 7.4. programa Europskih fondova, koja se odnosi na ulaganje u pokretanje, poboljšanje ili širenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu.
– U sklopu projekta, namjeravamo urediti i okoliš oko vatrogasnog i društvenog doma, parkiralište i prilaz te zasaditi drvored. Iskreno se nadamo da ćemo dobiti sredstva i realizirati naš projekt – ističe Tuđa.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba