Zlatar Bistrica

Obilježavanje Dana općine i župe

Objavljeno: 23.06.2016. mladenmandic

Općina Zlatar Bistrica će u petak obilježiti blagdan svog zaštitnika Župe sv. Ivana Krstitelja i Dan općine. Svečanost će započeti u 10 sati blagoslovom potpuno obnovljenog Središnjeg križa na groblju u Lovrečanu, nakon čega će u Župnoj crkvi biti služena sveta misa, uz blagdan župe Zlatar Bistrice. U 12.30 sati slijedi svečana sjednica Općinskog vijeća, u općinskim prostorijama.

Poslijepodne, od 18 sati, planira se druženje svih mještana, uz glazbu, besplatni grah i bogatu ponudu svih zlatarbistričkih udruga. Već po tradiciji, na kraju proslave, oko 23 sata, bit će zapaljen i veliki Ivanjski krijes.

U subotu pod pokroviteljstvom općinskog načelnika Žarka Miholića, bit će održan Četvrti memorijalni turnir limača “Marijan Jurec – Šika”. Očekuje se sudjelovanje 20-tak ekipa najmlađih nogometaša iz Zagorja i okolnih županija. Turnir počinje u 9 sati, a nakon natjecanja i proglašenja najboljih, pokrovitelj osigurava i besplatni grah za sve posjetitelje. Ovim turnirom i sportskim druženjem, u Zlatar Bistrici će ujedno biti obilježen i Dan državnosti.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba