Osma zagorska “Štruklijada” okupit će ove godine 24 zagorska restorana u Krapinskim Toplicama

Objavljeno: 08.05.2016. mladenmandic

Iduće subote, 14. svibnja, s početkom od 15 sati u Krapinskim Toplicama, u Vodenom parku Aqua Vivae, održat će se zagorska Štruklijada – jedinstvena manifestacija Krapinsko – zagorske županije u pripremanju štrukli, zagorskog jela koje ima oznaku zaštite nematerijalnog kulturnog dobra. Zagorska Štruklijada ove godine održava se po osmi put.

Promotivna akcija

Za titulu najboljih štrukli Zagorja ove će se godine natjecati 24 zagorska restorana, agroturizama, hotela, toplica i pekarnica. Tijekom dva tjedna prije i poslije Štruklijade, od 6. do 22.svibnja u 14 ugostiteljskih objekata odvijat će se i promotivna akcija s popustom od 50 posto na zagorske štrukle. Popis restorana nalazi se na web stranici www.struklijada.com.hr te u prilogu. Natjecanje u pripremanju zagorskih štrukli, za koje već sada postoji mnoštvo receptura, počet će kao kulinarski show u kojem će snage odmjeriti učenici Srednjih škola Zabok i Pregrade. Natjecanje će se odvijati na otvorenom i pred brojnim posjetiteljima, koji će imati priliku uživati u štruklima, ali i vidjeti sam način pripreme.
Po završetku manifestacije, Trnje Live Acoustic zabavljat će sve posjetitelje do 18 sati, dok će posjetitelje na nogometnom igralištu dočekati animacije uz “Zagorca”, balon na vrući zrak.

Ocjenjivački sud

U ocjenjivačkom sudu koji će kušati sve štrukle natjecatelja su Branko Čukelj, direktor hrane i pića u hotelu Sheraton, dopredsjednik Hrvatskog kuharskog saveza i predsjednik ovogodišnje ocjenjivačke komisije, zatim Božica Brkan, glavna urednica internetskog portala Oblizeki te najpoznatija “zagorska kuhača” Slavek Večerić, počasni član Hrvatske kulinarske akademije.

Organizatori Štruklijade 2016. su Krapinsko-zagorska županija i zagorska Turistička zajednica, a projekt podupiru općina Krapinske Toplice, Vodeni park Aqua Vivae, Zagorska razvojna agencija, Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Krapina, Obrtnička komora Krapinsko – zagorske županije te Srednja škola Zabok i Srednja škola Pregrada. Pokrovitelj promocije je Hrvatska turistička zajednica.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba