Projekcije i radionice

U Zaboku otvoren KIKI festival, poslastica za male filmoljupce

Objavljeno: 26.04.2016. Jelena Jazbec

Preko 15 projekcija i bogat popratni program najmlađoj filmskoj publici pružit će peto izdanje KIKI festivala, otvorenog jučer u Multimedijalnom centru u Zaboku. Festival je svečano otvorio gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek, a program je potom predstavio ovogodišnji moderator festivala, novinar, pisac, kritičar, scenarist i filmski redatelj Anđelo Jurkas.

Filmska poslastica

Ova filmska poslastica za najmlađe traje do četvrtka, kada će biti proglašen najbolji film po izboru dječjeg žirija, a osim uživanja u filmovima, djeca i mladi mogu sudjelovati na na edukativnim filmskim radionicama organiziranima u suradnji s belgijskom organizacijom Camera-etc, Udrugom RARE iz Vinkovaca i platformom EDIT Comics. Organizatori festivala su Društvo Naša djeca Zabok i Građanska organizacija za kulturu – GOKUL.

Program prema uzrastu

Prikazivat će se profesionalni igrani, dokumentarni i animirani kratkometražni filmovi namijenjeni djeci, a program je podijeljen prema uzrastu publike na filmove za predškolsku dob, od četiri do šest godina i školsku dob, od sedam do 14 godina. Ulaz na sve projekcije je besplatan.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba