Teritorijalni preustroj

Umjesto dosadašnjih 20 policijskih uprava dobit ćemo četiri plus grad Zagreb

Objavljeno: 14.04.2016. mladenmandic

 

Prvi čovjek MUP-a Vlaho Orepić najavio je danas kako Ministarstvo unutarnjih poslova kreće u teritorijalni preustroj. Time se, rekao je, želi poboljšati funkcionalnost sustava jer bi se trebao povećati broj policajaca na terenu, a smanjiti administracija, slikovito se izrazivši kako “imamo preveliku glavu, a tanke noge” te da cijeli sustav ima niz nepotrebnih razina zapovijedanja.

Bez novih zapošljavanja

Broj policijskih uprava trebao bi se smanjiti sa sadašnjih 20 na četiri, plus grad Zagreb, a neće biti ni novih zapošljavanja, ni dodatnih troškova. Do 30. lipnja trebao bi se razdraditi Plan preustroja, a onda će uslijediti javna rasprava, dok bi konačni Plan preustroja trebao biti gotov do 1. rujna ove godine.
Prema ministrovoj računici, preustroj bi se trebao odvijati od 1. rujna do konca godine, a od siječnja do travnja 2017. godine bit će tranzitno vrijeme. Konačni rezultati reforme bit će poznati do kraja 2017. Voditelj radne skupine za provedbu reforme bit će pomoćnik ministra Stjepan Lončarić.

Nema veze s politikom

Ministar Orepić je rekao kako preustroj MUP-a nije pokušaj regionalizacije Hrvatske, dodajući kako politika s tim nema veze, ali i da svi trebaju sudjelovati u reformi.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba