Doznajemo u Hrvatskim cestama

Drugi kolnički trak na cesti između Kumrovca i Klanjca u Risvici, trebao bi se otvoriti najkasnije za dva tjedna

Objavljeno: 08.04.2016. mladenmandic

 

Već duže vrijeme na dionici državne ceste između Kumrovca i Klanjca dužine 200 – 300 metara, u Risvici pokraj Kumrovca, blizu nekadašnjeg kamenoloma i spomenika Lijepoj našoj u Zelenjaku, vozači su prisiljeni, uz reguliranje prometa semaforima, voziti samo jednim kolničkim trakom.

Nezadovoljni vozači

Kad se dođe u “krivo vrijeme”, baš pri paljenju “crvenog” na semaforu, vozači se pred njime moraju zadržati i do pet minuta, što izaziva nezadovoljstvo, posebice pri svakodnevnom odlasku na posao i dolasku s posla. Nezadovoljstvo je tim veće što strojevi stoje uz cestu, radnika gotovo da i nema, pa vozači koji svakodnevno prolaze imaju dojam kako se ništa ni ne radi. Upit zašto je zatvorena ova dionica ceste i kad će opet biti otvorena, uputili smo i Hrvatskim cestama.

Specifičan zahvat

– Radi se o sanaciji pokosa uz državnu cestu D205. Zbog specifičnosti zahvata tj. potrebnih radova na visini, uslijed nepovoljnih vremenskih uvjeta, pogotovo snažnog vjetra, bilo je potrebno krajnje oprezno pristupiti izvedbi radova. Unatoč složenosti izvedbe i pripreme projekta sanacije, radovi će biti završeni i prije predviđenog roka tj. za dva tjedna, do 22. travnja, do kada će ova dionica državne ceste sigurno biti puštena u promet u svojoj punoj širini. Bitno je napomenuti kako postoji mogućnost i ranijeg završetka i da ovaj dio ceste bude pušten u promet i prije navedenog predviđenog roka. Naime 22. travnja uzet je kao krajnji rok dovršetka svih predviđenih radova – odgovorila nam je glasnogovornica Hrvatskih cesta Tamara Pajić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba