Potpore u poljoprivredi

Od danas se primaju zahtjevi za mliječne krave, rasplodne krmače, maslinovo ulje i duhan

Objavljeno: 07.03.2016. mladenmandic

Od danas je počelo podnošenje zahtjeva za izravna plaćanja u poljoprivredi. Svi poljoprivrednici mogu zatražiti potporu iz Programa izravnih plaćanja za iznimno osjetljive sektore – mliječne krave, rasplodne krmače, djevičansko i ekstra djevičansko maslinovo ulje i duhan te za IAKS mjere ruralnog razvoja.

Prijave elektronskim putem

Kao i prijašnjih godina, zahtjev poljoprivrednici ispunjavaju elektronskim putem kroz AGRONET te poštom ili osobno regionalnom uredu Agencije za plaćanja i to do 16. svibnja. Svi koji nisu u mogućnosti samostalno popuniti zahtjev u AGRONET-u, pomoć mogu potražiti u regionalnim uredima Agencije za plaćanja, Savjetodavne službe ili Hrvatske poljoprivredne agencije.

Nova prava

Svim aktivnim poljoprivrednicima prošle godine dodijeljena su prava na plaćanja po principu „jedan prihvatljivi hektar – jedno pravo na plaćanja“, pa od ove godine poljoprivrednici mogu ostvariti nova prava na plaćanja isključivo iz Nacionalne rezerve ili prijenosom prava od drugog poljoprivrednika. Prijenos prava, putem prodaje, darovanja, nasljeđivanja ili zakupa, poljoprivrednici moraju prijaviti regionalnom uredu Agencije za plaćanja do 1. svibnja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba