Društvo multiple skleroze

Projekt “Osobni asistent – ruka k neovisnom življenju” zaposlio devet osoba

Objavljeno: 07.03.2016. mladenmandic

Društvo multiple skleroze Krapinsko – zagorske županije održalo je timski sastanak voditeljice projekta Svjetlane Pripeljaš, koordinatorice Nade Smrekar i zaposlenih na projektu “Osobni asistent – ruka k neovisnom življenju” koji se financira iz Europskog socijalnog fonda. Zagorsko Društvo multiple skleroze provodi projekt u partnerstvu s Udrugom invalida Donja Stubica i Društvom multiple skleroze Varaždinske županije.

Socijalno uključivanje

– Osigurana usluga osobne asistencije za devet korisnika koji su uključeni u ovaj projekt, olakšava realizaciju brojnih dnevnih aktivnosti, pridonosi socijalnom uključivanju, rasterećuje članove obitelji osoba s invaliditetom, pridonosi širenju socijalne mreže, a po svim dosadašnjim iskustvima, usluga osobne asistencije kod korisnika doprinosi i pozitivnim promjenama doživljaja vlastite invalidnosti i odnosima s drugim ljudima – rekla je voditeljica projekta Svjetlana Pripeljaš. Dodala je i kako realizacija ovog projekta doprinosi i pozitivnim promjenama percepcije prema osobama s invaliditetom i zapošljavanju devet osobnih asistenata – nezaposlenih osoba koje tijekom projekta, sukladno Zakonu o radu, ostvaruju dohodak i radni staž.

Pružanje potpore

Usluga osobne asistencije predstavlja pružanje potpore osobama s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta u provođenju aktivnosti svakodnevnog življenja i samozbrinjavanja kao što su hranjenje, toalet, odijevanje, kupanje, kupovina, pripremanje hrane, odlazak u poštu, trgovinu i slično.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba