SPONZORIRANI ČLANAK

Ekskluzivni dijamanti iz Yakutska nakon Beča i Berlina, stigli i u hrvatsku prijestolnicu

Objavljeno: 16.02.2016. zagorjeinternational
EPL Diamond Grupa, jedan od najvećih svjetskih proizvođača i trgovaca dijamantima, ostvarila je sredinom 2015. godine svoj ulazak na hrvatsko tržište, otvaranjem prvog prodajnog salona „EPL Yakutian Diamonds” u “Centru Cvjetni” u Zagrebu.
Kako ističu iz EPL-a, bio je to početak njihova širenja na tržište Europske unije, gdje su do sada, uz ovaj zagrebački, otvoreni saloni u Beču i Berlinu.
Inače, EPL Diamond Grupu osnovao je 1994. godine Petr Fedorov u Republici Sakha (Yakutia) u Rusiji, kao Eksperimentalni proizvodni laboratorij  (EPL) za obradu dijamanata. Nakon brzog razvoja popraćenog brojnim priznanjima, 2006. godine EPL Diamond Grupa pokreće vlastitu proizvodnju nakita i lanac prodajnih salona pod brendom “EPL Yakutian Diamonds”.
Danas tako imaju najveću ponudu dijamantnog nakita u Hrvatskoj.
– Također u ponudi imamo i za nakit od bijelog, 14-karatnog zlata s dijamantom, pristupačne cijene, već od 800 kuna. Dakako, EPL Diamond proizvodi i prodaje dijamante te dijamantni nakit za širok raspon kupaca, pa cijene, ukoliko se radi o unikatnom nakitu, mogu dosezati i višestruko veće vrijednosti – objasnili su u EPL-u.
Zaštitni znak tvrtke su tzv. „Firing Ice” dijamanti koji imaju izvanredne karakteristike boje i čistoće, što potvrđuje i činjenica da je samo 0,001 posto neobrađenih dijamanata na svijetu pogodno za proizvodnju koja može nositi ime “Firing Ice”. Tvrtka  je inače dugoročni klijent tvrtke „Alrosa”, najveće svjetske grupe rudnika dijamanata, te je član programa „Alrosa Alliance”.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba