Obilne padaline

Zbog klizišta u Klenovcu Humskom, zatvorena Županijska cesta od Pregrade do Huma na Sutli

Objavljeno: 16.02.2016. mladenmandic

Zbog odrona zemlje i pojave klizišta, zagorska Županijska uprava za ceste zatvorila je danas Županijsku cestu 2095 Klenovec Humski – Kostel. Radi se o županijskoj cesti koja najkraćom dionicom preko Klenovca Humskog, povezuje Pregradu s Humom na Sutli.

Kako nam je rekao Krunoslav Krklec iz ŽUC-a, klizište je aktivno još unazad zadnja dva, tri mjeseca i dosad se ipak održavao promet, ali velike količine oborina posljednjih dana, cestu su još više oštetile, pa je odlučeno da se ona iz sigurnosnih razloga zatvori za promet.

Privremena sanacija

– Bude li se vrijeme smirilo nastojat ćemo sutra i prekosutra pokušati privremeno sanirati taj dio ceste, da se može prolaziti. Ukoliko cesta bude i dalje klizila, bit ćemo tu dionicu prisiljeni zatvoriti za sav promet, a onda slijedi izrada projektne dokumentacije i sanacija što bi moglo potrajati i četiri do pet mjeseci. No, po hitnom postupku sanacija bi se mogla i nešto ubrzati – rekao nam je Krunoslav Krklec. Na upit koliko bi sanacija mogla koštati, ugrubo nam je rekao da bi sve moglo koštati 200 do 300 tisuća kuna.

Načelnik Huma na Sutli Zvonko Jutriša rekao je da se uz cestu nalazi i nova trafostanica na rešetkastom nosivom čeličnom stupu i ormarić s mjernim mjestom za javnu rasvjetu.

Sve počelo klizati

– Sve je to napravljeno unatrag dva mjeseca za potrebe poduzeća “Krklec metal” i sve je počelo klizati. Pitanje je gdje je svemu tome kraj – rekao nam je humski načelnik Jutriša. Inače, obilazni pravac u vrijeme privremene zabrane prometa bit će dionicom Kostel – državnom cestom D206 – Druškovec – Hum na Sutli – Leskov Grm – Rampa i obratno.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba