Orešković sastavio novu Vladu

“Tim’s team je zdrav i mladi miks s puno novih imena u kojem vlada timski duh”  

Objavljeno: 21.01.2016. mladenmandic

Mandatar za sastavljanje nove Vlade Tihomir Orešković danas je 15 minuta iza podneva objavio listu ministara u svojoj Vladi s dva potpredsjednika i 20 ministara. – Vidim da imate listu ‘Tim’s team’ – rekao je Orešković na početku press konferencije te nastavio.

– Zadnjih 10 do 15 dana imao sam više sastanaka s vrlo kvalitetnim ljudima iz biznisa i javnog sektora te Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. To je vrlo kvalitetan tim, zdrav i mlad, tu ima novih imena koja niste očekivali. Uglavnom, to je vrlo zdravi miks u kojem vlada timski duh. Jutros u 10 sati prvi puta sastao sam se s cijelim timom i to je bio vrlo pozitivan sastanak pun energije – rekao je u Hotelu Sheraton Orešković te nastavio.

– Hvala svima za sve što ste mi pružili, na podrškama i idejama, svi u procesu bili su spremni pomoći u svim izazovima koji nas očekuju. Ovaj tim je moj tim, i vrlo sam sretan i ponosan što je taj tim spreman raditi. Očekujem sutra u Hrvatskom saboru povjerenje za svoju Vladu tako da što prije počnemo raditi. Ispred nas su veliki izazovi i zato sam se spreman što prije uhvatiti s njima – rekao je Orešković.

Uz dosad poznatog kandidata za premijera Tihomira Oreškovića, prvog potpredsjednika Vlade s ovlastima zamjenika Tomislava Karamarka, i drugog potpredsjednika Božu Petrova, obznanjena su i imena svih 20 ministara. Ministar unutrašnjih poslova bit će Vlaho Orepić, Ministarstvo uprave predvodit će Dubravka Jurlina Alibegović, Ministarstvo poljoprivrede Davor Romić, Ministarstvo zaštite okoliša Slaven Dobrović, Ministarstvo pravosuđa Ante Šprlje, Ministarstvo gospodarstva Tomislav Panenić, Ministarstvo branitelja Mijo Crnoja, Ministarstvo financija Zdravko Marić, Ministarstvo graditeljstva Lovro Kuščević, Ministarstvo kulture Zlatko Hasanbegović, Ministarstva obrane Josip Buljević, Ministarstvo poduzetništva i obrta Darko Horvat, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU Tomislav Tolušić, Ministarstvo socijalne politike i mladih Bernardica Juretić, Ministarstvo turizma Anton Kliman, Ministarstvo rada i mirovinskog sustava Nada Šikić, Ministarstvo vanjskih poslova Miro Kovač, Ministarstvo zdravlja Dario Nakić, Ministarstvo znanosti i obrazovanja Predrag Šustar, dok će nasljednik zagorskog ministra u Ministarstvu prometa biti Oleg Butković.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba