POVJERENJE PREDSJEDNICE

Orešković: Jedini cilj nam je da zajedno radimo da sutra bude bolje nego danas

Objavljeno: 23.12.2015. mladenmandic

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović večeras je na posljednjem petom krugu konzultacija podržala Tihomira Oreškovića za novog mandatara pri formiranje Vlade. U večerašnjem obraćanju rekla je kako ju je Tihomir Orešković uvjerio da uživa povjerenje 78 zastupnika, što je dokazao i svojim potpisima koje joj je uručio, pa mu u skladu sa svojim ustavnim ovlastima povjerava mandat. Novi mandatar Orešković u kratkom obraćanju rekao je kako će uložiti sve svoje znanje i trud da formiramo kvalitetnu Vladu i da počnemo rješavati nagomilane probleme. Pozvao je i oporbu i opoziciju da ga u tome podrže.

– Znam da danas hrvatski mandatar nema sto dana, ali to ni ne tražim. Jedini cilj nam je da zajedno radimo da sutra bude bolje nego danas – rekao je Orešković.

Konstituirajuća sjednica Hrvatskog sabora održat će se u ponedjeljak 28. prosinca u 12 sati.

Inače, Tihomir Orešković rođen je 1966. godine u Zagrebu, diplomirao je kemiju na Sveučilištu McMaster u Kanadi, na kojem je 1991. završio i MBA studij usmjeren na financije i informacijske sustave. Radio je u nekoliko farmaceutskih tvrtki u Kanadi, od 2009 godini radio je u Plivi gdje je dvije godine bio i predsjednik Uprave. Obiteljski je čovjek i otac četvero djece. Prije Konzultacija na Pantovčaku, čelnici Domoljubne koalicije i Mosta Tomislav Karamarko i Božo Petrov održali su zajedničku press konferenciju u Sheratonu na kojoj su izjavili kako se zasad još nije govorilo o ministarstvima, niti je definiran njihov broj, ali će ono što je sigurno, potpredsjednici Vlade biti jake stranačke osobe.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba