SKUPLJAJU NOVAC

Razred 3.b iz OŠ Augusta Cesarca u akciji nabavljanja digitalne školske ploče

Objavljeno: 08.12.2015. Alen Brodar

Vrijedni učenici, njihovi roditelji i učiteljica Nevenka Puh pozivaju sve koji mogu, da se odazovu akciji i da novčanim prilogom pomognu kupiti “Pametnicu”, a za sve kontakte i broj računa na koji se može uplatiti novac, mogu saznati u školi

– Posljednjih godina nerijetko čujemo kako je učenje postalo naporno, kako je učenike teško motivirati na učenje i školske zadatke, kako je „nekad prije“ sve bilo puno lakše i da su djeca danas zahtjevnija i „zločestija“ nego prije. Smatram da su djeca samo djeca – prije, sada i uvijek te da se promijenilo samo vrijeme i okolnosti u kojima živimo. Napredovale su tehnologije, razdoblje je interneta i komunikacija koje su dosegnule drugačiju razinu od one prijašnje. Upravo u to vrijeme dostupnosti novih tehnologija i medija, mi u školama i dalje nudimo uglavnom ploču i kredu, uz neka manja odstupanja, pa se potom čudimo kako djeca ne žele učiti i ništa ih ne zanima. Mišljenja sam kako je svakodnevni zadatak svakog učitelja povećavati zainteresiranost i motiviranost učenika za školske zadatke i usvajanje znanja. Da bismo mogli kvalitetnije voditi nastavu i stvarati želju za nova znanja kod naših učenika moramo razvijati inovativne pristupe poučavanju, rekla nam je Nevenka Puh, razrednica 3. b razreda u krapinskoj OŠ Augusta Cesarca, koja je, vidjevši prezentaciju na jednom od seminara, došla na ideju kako da za svoj razred nabavi “Pametnicu” – školsku ploču, koja funkcionira kao veliki zaslon (cca 1,5 x 2 metra) osjetljiv na dodir.

Podrška roditelja

– Nije to samo “obična” elektronska ploča po kojoj se može tek pisati i crtati. Ima izbornik i tipkovnicu, a mogu se na njoj kreirati primjerice kvizovi, razne poticajne igre, slagalice, matematički zadaci i slično, objašnjava N. Puh, koja je uz podršku roditelja, nakon što im je to prezentirala na jednom od roditeljskih sastanaka i dobila podršku, krenula u akciju skupljanja novca za “Pametnicu”, koja zajedno s pripadajućim laptopom i instalacijom košta oko 25.000 kuna.
– Roditelji su odmah krenuli u akciju, a svaki pomaže onako kako može, svatko doprinosi iz svog kuta i želja, najvažnija je dobra volja, a nje ima kaže N. Puh, koja je s djecom otišla i do krapinskog gradonačelnika Zorana Gregurovića, koji je također dao podršku njihovoj akciji, a nije ni mogao drugačije, budući da su mu učenici prilikom sastanka rekli da “se sve može kad se hoće” i da se “dobro dobrim vraća”. Izradili su i plakat, kojim pozivaju na akciju skupljanja priloga za digitalnu ploču.

Jednako za sve

Inače, kako nam je objasnio ravnatelj OŠ A. Cesarca Milorad Videković, škola nema sredstava da nabavi po jednu “Pametnicu” za svaku od 13 učionica, pa nije išla ni u pojedinačnu nabavu, budući da su stava da sva djeca u školi moraju imati jednake uvjete na nastavi te da jedna djeca ne mogu biti privilegirana pred drugima. No, akciju 3. b razreda ipak podržavaju.
Stoga vrijedni učenici, njihovi roditelji i učiteljica Nevenka Puh pozivaju sve koji mogu, da se odazovu akciji i da novčanim prilogom pomognu kupiti “Pametnicu”, a za sve kontakte i broj računa na koji se može uplatiti novac, mogu saznati u školi. (Alen Brodar)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba