NA KRAPINSKOM GRADSKOM GROBLJU, UOČI SVIH SVETIH, POLOŽENI VIJENCI I ZAPALJENE SVIJEĆE

“Ovo su dani kada se prisjećamo svih koji su nas napustili, naših poginulih branitelja, a posebice onih čiji grobovi još nisu pronađeni”

Objavljeno: 31.10.2017. Jelena Jazbec

Na krapinskom gradskom groblju, povodom svetkovine Svih Svetih, položeni su vijenci i zapaljene svijeće, u znak sjećanja na sve pokojne, a posebice poginule hrvatske branitelje.
Vijence su položili delegacija Krapinsko – zagorske županije, Grada Krapine, izaslanstvo Ministarstva unutarnjih poslova te predstavnici braniteljskih udruga.

Prvi predsjednik

– Svetkovina Svih Svetih prilika je da se barem jedanput na godinu prisjetimo svih onih koji su nas napustili, a ovom prilikom posebno svih poginulih hrvatskih branitelja i onih za čije grobove ni danas ne znamo gdje su, da im posvetimo svoje misli jer bez njih ne bi bilo samostalne i neovisne Republike Hrvatske, no isto tako, moramo se prisjetiti njihovih obitelji, obići njihove obitelji, ne samo taj dan, nego 365 dana u godini, voditi brigu o njima, da žrtva koju su podnijeli oni koji su bili najbolji među nama, ne bi bila zaboravljena. Trebamo se danas prisjetiti i prvog hrvatskog predsjednika, doktora Franje Tuđmana, koji je bio vrhovni zapovjednik Oružanih snaga i koji je hrvatsku vojsku doveo do pobjede u Domovinskom ratu – rekao je krapinsko – zagorski župan Željko Kolar.

Molitva za pokojne

Zamjenik krapinskog gradonačelnika Drago Kozina istaknuo je kako je ovo prilika da se prisjetimo svih koji počivaju na krapinskom groblju.
– Ne smijemo zaboraviti što su sve oni koji su dali svoj život učinili za našu domovinu, za naše Zagorje, i moramo se sjetiti da odajemo počast onima koji su život dali negdje drugdje, da bismo mi u Zagorju živjeli mirno. No, isto tako mislim da je ovo danas prilika da se paljenjem svijeća kod spomen – obilježja prisjetimo i svih onih koji počivaju na ovom krapinskom groblju i koji su na ovaj ili onaj način također dali puno za našu Krapinu, naše Zagorje i našu domovinu, jer svakako, tko je živio i radio ovdje, doprinosio je našem općem razvoju – rekao je Kozina.
Molitvu za pokojne predvodio je kapelan Policijske uprave krapinsko – zagorske, o. Zrinko Nikolić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba