“Sportska društva dobit će svoj novi dom, a nadamo se i otvorenju Stalne službe Općinskog suda iz Zlatara“

Objavljeno: 13.03.2020. zagorjeinternational

U Pregradi je u četvrtak održana konferencija za medije povodom završetka energetske obnove zgrade Nogometnog kluba Pregrada. Uz gradonačelnika Marka Vešligaja prisustvovali su njegova zamjenica Gordana Križanec Ružić i Julije Fišter, upravitelj Zanatske zadruge Kuna – gora, koja je izvodila radove te Josip Golubić, koji je vršio nadzor.

Bespovratna sredstva

Radovi su obuhvatili povećanje toplinske izolacije vanjskog zida i toplinsku zaštitu stropa prema negrijanom prostoru. Također je zamijenjena vanjska stolarija, ugrađen novi visokoučinkoviti sustav grijanja te je zamijenjena unutarnja rasvjeta.
Ugovorena cijena radova s PDV-om bila je 619.043 kune. Stručni i projektantski nadzor nad izvođenjem radova obavljao je projektni ured “Kostelgrad – projekt“. Ukupna vrijednost projekta bila je 680.852 kune, od čega je iz Europskog fonda za regionalni razvoj osiguran iznos od 421.749 kuna, a za navedeni projekt dobivena su još bespovratna sredstva Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, i to u iznosu od 145.141 kunu. Zgradu NK Pregrada koriste brojna društva i udruge, koja će sada provoditi svoje aktivnosti u kvalitetnijim uvjetima. U novouređenom prostorima boravit će članovi Sportske zajednice – NK Pregrada, ŽNK Pregrada, Teniski klub Pregrada, Športsko ribolovno društvo Gorica, Hrvatsko planinarsko društvo Kunagora, Šahovski klub Pregrada i RUŽ Pregrada. Gradonačelnik Vešligaj istaknuo je kako će Grad Pregrada nastaviti raditi na unaprjeđenju sportske infrastrukture.

– Već na proljeće kreće izgradnja teniskih terena, a krećemo i u kupnju zemljišta za izgradnju pomoćnog nogometnog igrališta. Sve te investicije doprinijet će značajnom iskoraku sporta na području Pregrade – rekao je gradonačelnik.

Punionica vozila

Osim završetka obnove zgrade NK, završila je i energetska obnova zgrade javne namjene. Riječ je također o projektu uređenom po programu “Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora”. Ukupna vrijednost projekta je 993.849 kuna, od čega je iz Europskog fonda za regionalni razvoj osigurano 602.652 kune, a za navedeni projekt dobivena su još bespovratna sredstva Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, i to u iznosu od 228.032 kune za sufinanciranje dijela sredstava koje je prijavitelj dužan osigurati iz vlastitih izvora. Vrijednost ugovorenih radova iznosila je 798.398 kuna, stručni i projektantski nadzor nad izvođenjem radova obavljao je projektni ured “Kostelgrad – projekt“, a radove su izvodili Završni radovi “Krešo“.
Cilj obnove zgrade bio je osigurati bolje uvjete rada, ali i financijske uštede povećanjem energetske učinkovitosti. Radovi su uključivali energetsku obnovu fasade, zamjenu vanjske stolarije, povećanje toplinske zaštite poda prema vanjskom prostoru i stropa prema negrijanom prostoru, poboljšanje sustava grijanja te zamjenu unutarnje rasvjete učinkovitijom. Inače, ova zgrada je od 2017. u potpunom vlasništvu Grada Pregrade, pa je gradonačelnik Vešligaj istaknuo kako se nada da će se uskoro u uređene prostorije smjestiti Stalna služba Općinskog suda iz Zlatara. Dodao je i kako kreće izgradnja prve punionice za električna vozila, koja je također financirana iz europskih fondova.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter