U Krapinskim Toplicama održana završnica 20. Sportskih igara učenika

NAGRAĐENI NAJBOLJI MLADI SPORTAŠI: “Cilj je mladima omogućiti da i za vrijeme praznika što kvalitetnije provedu slobodno vrijeme”

Objavljeno: 09.07.2021. zagorjeinternational

U srijedu je u Vodenom parku Aquae Vivae u Krapinskim Toplicama održana završnica ovogodišnjih 20. Sportskih igara učenika Krapinsko – zagorske županije.
Radi se o najvećoj sportskoj amaterskoj manifestaciji za djecu i mlade u Krapinsko – zagorskoj županiji, s misijom unapređenja aktivnog provođenja slobodnog vremena, promocije fair playja, prijateljstva, solidarnosti, tolerancije i zdravih stilova života.
Osnovni cilj Društva sportskih igara učenika je uključivanje što većeg broja djece i mladeži predškolske te školske populacije, kako bi za vrijeme zimskih i ljetnih praznika što kvalitetnije organizirano proveli slobodno vrijeme, bez obzira na to što možda i nisu uspješni u nekom sportu ili nisu aktivni članovi nekog sportskog kluba. Na taj način želi im se omogućiti kontinuirani nastavak tjelesne aktivnosti i kad nisu uključeni u obvezni plan i program tjelesnog i zdravstvenog odgojno – obrazovnog područja, a sve uz stručno vodstvo kineziologa. Sudionicima se na taj način pruža mogućnost besplatnog uključivanja u organizirana sportska natjecanja (11 sportova) i druge aktivnosti (novinarska i navijačka skupina) te omogućuje homogeniziranje vršnjaka iz svih krajeva Krapinsko – zagorske županije s ciljem uspostave kvalitetnih međuljudskih odnosa kroz sudjelovanje u sportskim natjecanjima te ostalim edukativnim i zabavnim sadržajima koji se isprepliću s natjecanjima, kaže nam Radovan Cesarec, tajnik Društva sportskih igara učenika.

Preventivne aktivnosti

Na završnici u Krapinskim Toplicama dodijeljene su medalje najboljim mladim sportašima, a među ostalima, prisustvovale su zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek i predstavnice Policijske uprave krapinsko – zagorske, policijska službenica za prevenciju Andreja Jurić i policijska službenica za odnose s javnošću Marijana Mužar.

Naime, policijski službenici PU krapinsko – zagorske unatrag desetak godina redovito prisustvuju na Sportskim igrama sa svojim preventivnim aktivnostima usmjerenim na prevenciju razvoja ovisnosti, sigurno sudjelovanje u prometu i promicanje pozitivne kulture navijanja.

– Sinergijom cjelokupnog društva, svih koji se bave mladima, od obitelji do različitih državnih institucija i udruga, podržavajući djecu i mlade u njihovoj opredijeljenosti prema sportu i igri, daje se velika podrška u jačanju njihovog samopouzdanja i poželjnog načina provođenju slobodnog vremena što je snažno oružje u prevenciji razvoja ovisnosti i drugih nepoželjnih oblika ponašanja, a u kojem je cilju to veoma važno. Iako je zbog epidemiološke situacije ovogodišnje 20. izdanje bilo malo skromnije, to ne mijenja činjenicu da je riječ o iznimno važnoj sportskoj manifestaciji. Stoga smo ponosni na zahvalnice koju je Društvo sportskih igara učenika dodijelilo Policijskoj upravi krapinsko – zagorskoj i policijskoj službenici za prevenciju Andreji Jurić za višegodišnji iznimni doprinos u suorganizaciji aktivnosti – poručili su iz PU krapinsko – zagorske.

15 tisuća sudionika

Kroz ljetni i zimski dio manifestacije, u 19 godina postojanja, Sportske igre učenika okupile su više od 15 tisuća sudionika iz KZŽ.
Kao suorganizatori, ove su se godine uključili Društvo Crvenog križa KZŽ, Košarkaški klub Krapina, Planinarsko društvo Strahinjčica Krapina, Rukometni klub Zagorec Krapina, Sportsko društvo Ku-ku-ri-ku, Sportsko krapinsko akademsko društvo, Stolnoteniski klub Zagorec Krapina, Šahovski klub Krapina i Teniski klub Zagorec Krapina.
Ovogodišnji koordinatori bili su Branimir Štimac, Borna Cesarec, Branko Zelanto, Danijel Pevec, Dražen Vinski, Hrvoje Špiljak, Igor Hustić, Irena Popović, Jasna Vnuk, Koraljka Milić, Kristijan Mitrečić, Marko Golub, Mislav Crnković, Nenad Sikirica, Rudolf Hustić, Željko Fort i Radovan Cesarec.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba