U Velikoj galeriji Grada Zaboka u srijedu predstavljanje knjige Jasne Balaško “Djevojčica s tavana“

POSVEĆENO SESTRI KARMEN: Pričama u četiri cjeline autorica završava ciklus doživljaja i zanimljivosti iz Hrvatskog zagorja

Objavljeno: 20.06.2021. zagorjeinternational

U Velikoj galeriji grada Zaboka, u srijedu 23. lipnja, s početkom u 19 sati, u organizaciji Ogranka Matice hrvatske Zabok, održat će se predstavljanje knjige Jasne Balaško “Djevojčica s tavana“.

U programu sudjeluju predsjednica Ogranka Matice hrvatske Zabok Sandra Babnik Lončar, urednica knjige Tina Marušić, autorica Jasna Balaško i Marko Bilić. Glazbeni program vodit će Ivica Kontenta.

Knjiga je posvećena Jasninoj sestri Karmen koja joj je najveća potpora u stvaranju i životu.  Pričama u ovoj knjizi, autorica je  nastojala završiti ciklus doživljaja i zanimljivosti iz Hrvatskog zagorja, koji je započet knjigama “Plava jabuka” i “Konjica vilenjaka”, zabilježiti stvarne i izmišljene priče, legende, priče o poznatim i nepoznatim ljudima te njihovim životima.

Bavi se krajevima koji nisu bili spominjani ili su bili nedovoljno spomenuti u prve dvije knjige: Mihovljan, Petrovsko, Breznica, Budinščina, Gotalovec, Mihaljekov Jarek u Krapini, Vinica, Lobor, Ljubeščica, Presečno, Donja Voća, Prišlin, Lupinjak, Mali Tabor, Pregrada, Temovec i Grdenci u Zaboku, Marija Gorica, Zagorska Sela, Zlatar, Bedekovčina, Ludbreg, Varaždinske Toplica, Zelengaj kod Klanjca, Visoko, Krušljevec, Beletinec, Beretinec i Stubičke Toplice.

Knjiga je podijeljena u četiri cjeline: “Djevojčica s tavana“, “Travarica“, “Snažne žene“ i “Najkraći putopis na svijetu“ koja sadrži samo jedan tekst.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba