JURJEVO U VELIKOM TABORU: Nekim obiteljima nije bio problem do Desinića 'potegnuti' ni iz Zagreba

ZA MALE I VELIKE: Tražili Juru Zelenog, upoznali dvorac, gledali video priče i uživali u noćnoj atmosferi Velikog Tabora

Objavljeno: 26.04.2021. zagorjeinternational

Kako bi sudjelovali u programima uz Jurjevo u Dvoru Veliki Tabor, nekim roditeljima s djecom nije bio nikakav problem u petak navečer “potegnuti” čak iz Zagreba.
Kažu da im se isplatilo jer su se zabavili, igrali se s djecom kako to ne mogu inače, čuli na predavanju nešto novo, upoznali Tabor noću i bili zadivljeni doživljajem video mappinga na galerijama grada, a njima su se pridružili i još neki znatiželjni posjetitelji.

Praćenje uživo

Inače, predavanje mag. etnologije, Kristine Pavlović s temom poveznice Svetog Jurja i svetih trokuta u pejzažu, osim u Rustikalnoj dvorani Dvora Veliki Tabor moglo se pratiti uživo i na Facebooku (snimka je i dalje dostupna na www.facebook.com/VelikiTabor/videos), a igri za posjetitelje nazvanoj “Potraga za Jurjem zelenim” sudjelovale su četiri obitelji s ukupno 18 igrača, što malih što velikih.
Dok se tražio Jura zeleni, atmosferu su upotpunjavali zvukovi tradicionalnih pjesama koje su se izvodile na Jurjevo.

Living castles

Večer su zaokružile dvije video priče emitirane na galerijama Dvora – Living Tabor i Legenda o Veroniki Desinićkoj – u sklopu projekta “Living castles” koji se provodi u okviru programa Interreg V-A Slovenija – Hrvatska financiranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
Program su tehnički omogućili Nives Ćurković i Siniša Žnidarec, fotografije je napravila Mateja Harapin, a organizaciju programa koordinirala voditeljica Dvora Veliki Tabor, Nadica Jagarčec.

Najnovije po kategorijama

Uspješno provedeni programi obrazovanja stručnjaka u turističko – ugostiteljskom sektoru i voditelja za osobe s invaliditetom te osposobljavanja osoba s invaliditetom za kuhare i sobare

ZAHVALJUJUĆI UČILIŠTU "PIRAMIDA ZNANJA" I PARTNERIMA, 59 POLAZNIKA IZ RANJIVE SKUPINE NEZAPOSLENIH OSOBA DOBILO JE NOVU PRILIKU: Održana završna konferencija projekta "Edukacijom ranjivih skupina do zaposlenja u turizmu i ugostiteljstvu"

Uspješno provedeni programi obrazovanja stručnjaka u turističko – ugostiteljskom sektoru i voditelja za osobe s invaliditetom te osposobljavanja osoba s invaliditetom za kuhare i sobare

Objavljeno: 22.04.2021. zagorjeinternational

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter