ŽESTOK ODGOVOR UEFE NA INICIJATIVU NAJBOGATIJIH KLUBOVA: Tko bude igrao Superligu, neće moći igrati za reprezentaciju

Hrvatska ostaje bez Modrića, Perišića, Kovačića, Brozovića, Rebića, Vrsaljka i Grbića?

Objavljeno: 19.04.2021. zagorjeinternational

– Nogometaši povezani sa Superligom neće moći igrati za svoje reprezentacije. Bit će im zabranjeno igrati na EP-u i SP-u. Ujedinjeni smo u borbi protiv ovog besmisla od projekta – rekao je to, a prenosi Sky Italia, Uefin predsjednik Aleksander Čeferin nakon zasjedanja Uefina izvršnog odbora u Montreauxu i potvrdio najave krovne europske nogometne organizacije.

– Superliga pljuje u lice svima onima koji vole nogomet. Nećemo im ga dati, njima je samo novac na prvom mjestu – dodao je predsjednik UEFA-e.

U Superligi bi sudjelovali španjolski Real Madrid, Barcelona i Atletico Madrid, zatim engleski Arsenal, Chelsea, Tottenham, Liverpool, Manchester City i Manchester United, te talijanski Juventus, Milan i Inter. Oni su pozvali još tri neimenovana kluba da im se priključe u projektu kojim bi zatim upravljalo tih 15 osnivača. Još pet klubova bi se kvalificiralo za tu ligu temeljem rezultata u nacionalnim prvenstvima uoči te premijerne sezone, premda nije navedeno iz kojih bi država bili.

Superliga bi mogla započeti već od ovoga kolovoza, a o svim novostima glede formata i ostalih detalja klubovi će, kako su naveli u njihovom nedjeljnom priopćenju, na vrijeme informirati javnost. 

Zabranu igranja za Hrvatsku i to manje od dva mjeseca do Europskog prvenstva, tako dobiva sedam nogometaša koji igraju u spomenutim klubovima: Luka Modrić, Ante Rebić, Šime Vrsaljko, Ivo Grbić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović i Ivan Perišić. 

Međutim, taj broj vjerojatno nije konačan jer u Superligi će igrati 20 klubova. Uz 12 osnivača (čeka se objava imena još tri kluba) sudjelovat će još pet klubova na temelju rezultata.

Najnovije po kategorijama

Uspješno provedeni programi obrazovanja stručnjaka u turističko – ugostiteljskom sektoru i voditelja za osobe s invaliditetom te osposobljavanja osoba s invaliditetom za kuhare i sobare

ZAHVALJUJUĆI UČILIŠTU "PIRAMIDA ZNANJA" I PARTNERIMA, 59 POLAZNIKA IZ RANJIVE SKUPINE NEZAPOSLENIH OSOBA DOBILO JE NOVU PRILIKU: Održana završna konferencija projekta "Edukacijom ranjivih skupina do zaposlenja u turizmu i ugostiteljstvu"

Uspješno provedeni programi obrazovanja stručnjaka u turističko – ugostiteljskom sektoru i voditelja za osobe s invaliditetom te osposobljavanja osoba s invaliditetom za kuhare i sobare

Objavljeno: 22.04.2021. zagorjeinternational

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter