SŠ Zabok u sklopu projekta Regionalnog centra kompetencija za turizam i ugostiteljstvo, organizirala prve edukacije za nastavnike

Nastavnici dobili uvid koliko mogu pomoći djeci s invaliditetom da se pravilno razvijaju i da postanu zadovoljni pojedinci, a time i dobri radnici

Objavljeno: 19.01.2021. AB

Iako su zbog cjelokupne situacije s koronavirusom aktivnosti malo usporene, poštivajući epidemiološke mjere, Srednja škola Zabok je u sklopu projekta Regionalnog centra kompetencija za turizam i ugostiteljstvo, uspjela organizirati i provesti prve edukacije za nastavnike vlastite ustanove, ali i partnerskih institucija – Srednje škole Prelog, Gospodarske škole Varaždin i Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole Bjelovar. Edukacije i radionice su se provodile svaki dan u dvije grupe, tako da su prvi dan, prošlog ponedjeljka, na radionicama sudjelovali kolege iz Varaždiina, Preloga i Bjelovara, a od utoraka do petka radionicama su nazočili domaćini, tj. svi nastavnici i profesori SŠ Zabok. Ukupno je na radionicama sudjelovalo preko 80 polaznika.
Naime, partnerska Udruga UNUO – koja se bavi kreativnim osposobljavanjem osoba s invaliditetom za ugostiteljstvo, u sklopu projektnih aktivnosti, pripremila je ciklus predavanja i radionica o vrstama invaliditeta te o načinima komunikacije i poučavanja učenika s invaliditetom. Tijekom predavanja poseban je naglasak bio na važnosti inkluzije u radu s učenicima sa poteškoćama, primjenjujući primjere dobre prakse iz vlastitog iskustva, a na dobrobit i tih učenika kako bi se i oni mogli jednako dobro uključivati i razvijati radne vještine kroz nastavne procese.

– Edukacijom su obuhvaćena razna područja invaliditeta, od oštećenja sluha i vida do tjelesnog invaliditeta. Na taj način dobili smo uvid koliko i mi nastavnici možemo pomoći svakom djetetu da se pravilno razvija, socijalizira, stekne samopouzdanje, bude prihvaćeno od vršnjaka i zajednice te da na taj način postane zadovoljan pojedinac i dobar radnik u ugostiteljstvu ili turizmu, što je krajnji cilj – kažu u SŠ Zabok.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba