KAKVA DRAMA U POŽARU STANA NA DESETOM KATU ZGRADE

HEROJI DANA: 15-godišnjakinja se od sigurne smrti spasila skokom s balkona u ruke radnika, koji su je pohitali spasiti

Objavljeno: 27.10.2020. zagorjeinternational

Danas oko 13 sati u beogradskom naselju Dorćul izbio je požar u stanu na 10. katu stambene zgrade, u kojem je život gotovo izgubila 15-godišnjakinja, da se nisu pojavili radnici s obližnjeg gradilišta i herojski je spasili, piše srpski Blic.

– Bila sam na terasi kada sam čula zapomaganje i osjetila dim, ali nisam dobro vidjela što se događa. Onda sam izašla van i vidjela djevojku kako viče “Upomoć!” – opisuje susjeda iz zgrade na Dorćulu kako je izgledala drama kad je izbio požar, a u stanu na desetom katu ostala zarobljena tinejdžerka.

Na internetu se pojavila fotografija na kojoj se jasno vidi kako su radnici heroji danas iz stana u plamenu, na 10. katu zgrade, uspjeli spasiti 15-godišnjakinju. Ona je bila zarobljena na terasi dok se vatrena stihija širila po stanu i nije imala kamo. Dozivala je upomoć, a prvi su joj pojurili pomoći radnici s obližnjeg gradilišta. Mladići su pokušali provaliti u stan kako bi došli do nje, međutim kako to nisu uspjeli, ušli su u stan ispod i vezali se jedni za druge, dok je djevojka potom skočila u ruke jednom od njih.

Neslužbeno se doznaje da se proširila po stanu dok se djevojka, koja je u tom trenutku bila sama, tuširala. Kada je izašla iz kupaonice, nije imala kamo, pa je odjurila na terasu kako bi se sklonila od vatre koja se sve brže širila. Nesretnu djevojku su spasili radnici koji su vidjeli što se događa, pa su ušli u stan na devetom katu, odmah ispod onog u kojem je izbio požar. Uspjeli su je spustiti preko terase do stana ispod. Odmah su vikali “Hitna pomoć, brzo”.

Djevojka je u požaru zadobila opekotine i odmah je prevezena u bolnicu, a prebačena je na Kliniku za plastičnu kirurgiju i opekotine, doznaje Tanjug.

Inače je u gašenju požara sudjelovalo 26 vatrogasaca sa šest vatrogasnih vozila.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba