OBILJEŽENA 29. OBLJETNICA POVIJESNOG PRELETA: U čast Rudolfu Perešinu, u Jakšincu održan prigodan program

Nakon mise održana skupština Društva “Rudolf Perešin” – najavljen skori početak radova na Rudijevoj “Spomen hiži“

Objavljeno: 27.10.2020. LB

Prošle je nedjelje održan prigodni program uz spomen na 29. obljetnicu povijesnog preleta junaka Domovinskoga rata, pilota Rudolfa Perešina. Misno slavlje u kapeli sv. Katarine u Jakšincu predvodio je vlč. Dubravko Škrlin Hren predsjednik Društva “Rudolf Perešin”, u zajedništvu sa vlč. Josipom Čuligom. Misi je nazočila većina članova Društva, načelnik općine Jasmin Krizmanić, njegov zamjenik Vladimir Škvorc, županijska i općinska vijećnica Kristina Rafaj te ostali vjernici. Svima su preneseni pozdravi gospođe Ljerke Perešin koja je istoga dana boravila na obilježavanju preleta u Ivanić Gradu, te domaćeg župnika vlč. Nikole Jurkovića.
Nakon mise održana je kratka 13. skupština Društva „Rudolf Perešin“, na kojoj su svi članovi dobili novi statut, te se upoznali sa do sada poduzetim radnjama.


Načelnik Jasmin Krizmanić upoznao je članove sa završetkom postupka javne nabave, te najavio skorašnji početak radova na izvedbi krovišta, stolarije i fasade “Spomen hiže Rudolfa Perešina“. Na molbu načelnika, Skupština je imenovala tri člana iz svog Društva koja će biti u Općinskom povjerenstvu za praćenje gradnje “Spomen hiže Rudolfa Perešina” – to su Josip Lešković, Juraj Perešin i Stjepan Bekina, a za sve učinjeno dobro oko gradnje kapele sv. Katarine i “Spomen hiže Rudolfa Perešina”, na Skupštini je izrečena i zahvalnost vlč. Ivanu Levaku.
Nakon Skupštine, zapaljene su svijeće kod spomen biste Rudlfa Perešina, a molitvu je predvodio vlč. Josip Čulig. Prigodne misli, pjesmu “Presudan trenutak”, tom je prilikom izrekla članica Društva i općinska vijećnica Marija Labaš.

PRESUDAN TRENUTAK

Jesen je, priroda na zalazu
prije mirovanja.
Šarenilo jesenskih boja
očarava svojom ljepotom.

Jedno srce bori se s pameću.
Došao je presudan trenutak,
između jučer i danas,
između djelovanja i počinka,
između dolaska i odlaska.

U molitvi za mirnu noć
i novu snagu da sutra bude bolje.
Ne moliš se

da te se poštedi poteškoća,
već da se znaš nositi s njima.

Tvoj je život bio kratak,
ali si ga ispunio vrijednostima.
Davao si, primao, doživljavao
i trpio.
Gospodin je ravnao tvoje puteve.
Odvojio si dobro od zla
i objavio svima:
“Ja sam Hrvat ne mogu i neću
pucati na Hrvate!”

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba