"Majstor" je zadržan u prostorijama policije

GORNJI MACELJ: Autocestom vozio moped s čak 3,44 promila alkohola u krvi

Objavljeno: 18.09.2020. JJ

U četvrtak, kada se obilježavao Dan bez poginulih u prometu, policijski službenici PU krapinsko – zagorske proveli su preventivno – represivne aktivnosti, odnosno, pojačano su nadzirali promet s ciljem suzbijanja najtežih prometnih prekršaja, uz korištenje maksimalnog broja policijskih službenika i tehnike.

285 prekršaja

Tijekom pojačanog nadzora utvrđeno je ukupno 285 prometnih prekršaja, od čega jedan prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Radilo se o vozaču u Gornjem Maclju koji je mopedom upravljao autocestom A2 s čak 3,44 promila alkohola u organizmu, zbog čega je zadržan u prostorijama policije. Najveća izmjerena brzina u naseljenom mjestu, točnije, u Benkovu, iznosila je 123 kilometra na sat, a u zoni škole u Budinščini, gdje je brzina znakom ograničena na 40 kilometara na sat, izmjerena je brzina vozila od 87 kilometara na sat.
Najveći broj utvrđenih prekršaja odnosio se na prekršaje nepropisne brzine kretanja vozila – 243 prekršaja, zatim su utvrđena 32 prekršaja nekorištenja sigurnosnih pojaseva u vozilima, četiri prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje i pet ostalih prekršaja u prometu.

“Ostani živ”

Podsjetimo, u organizaciji međunarodne mreže prometne policije ROADPOL, diljem Europe od 16. do 22. rujna obilježavaju se Dani sigurnosti u prometu pod sloganom “Ostani živ i spasi živote drugih”.
Ministarstvo unutarnjih poslova će diljem Republike Hrvatske provoditi pojačane preventivno – represivne aktivnosti s ciljem povećanja sigurnosti svih sudionika u prometu te smanjenja broja prometnih prekršaja. Posebna pozornost pridavat će se prekomjernoj brzini, vožnji pod utjecajem alkohola, nekorištenju sigurnosnog pojasa te nepropisnom korištenju mobitela u vožnji.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba