Frozy Zagorski štruklji posebni su zbog ručno razvučenog tijesta te sira i vrhnja koje nabavljaju od lokalnog proizvođača

Tvrtka ZMH Horvat iz Konjščine postala prvi certificirani proizvođač zagorskih štruklji

Objavljeno: 03.09.2020. zagorjeinternational

ZMH Horvat iz Konjščine, jedna od vodećih kompanija u sektoru smrznute hrane u Hrvatskoj i regiji, postala je prvi certificirani proizvođač zagorskih štruklji. Krajem srpnja, tvrtka Bureau Veritas provela je kontrolni nadzor u proizvodnji spomenute tvrtke, a samo su nekoliko dana kasnije, točnije, 1. kolovoza, dobili pozitivno rješenje i Potvrdu o sukladnosti Frozy Zagorskih štruklja sa Specifikacijom proizvoda usvojenom od strane Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske.

Lokalno podrijetlo

Sustav koji omogućuje zaštitu naziva tradicionalnih proizvoda, uspostavila je Europska unija, a proizvodi koji su dobili pozitivno rješenje su na kutiji označeni “oznakom zemljopisnog podrijetla”. Ta oznaka potvrđuje priznatu kvalitetu lokalnog podrijetla, a uskoro će se okus Zagorja proširiti i na Europsku uniju.

– Frozy Zagorski štruklji su zaslužili oznaku zemljopisnog podrijetla. Istu tu oznaku imamo i za zagorske mlince i zagorskog purana, a to znači da smo zaštićeni na području Republike Hrvatske. Kao i kod svakog zaštićenog proizvoda, postoji kontrolno tijelo koje vrednuje te proizvode i izdaje certifikat, a sada smo poslali zahtjev i za oznaku na razini Europske unije – rekao nam je Matija Gulija iz ZMH Horvat.

Bez umjetnih bojila

Frozy Zagorski štruklji su posebni zbog ručno razvučenog tijesta, sira i vrhnja koje nabavljaju od lokalnog proizvođača, a iz ZMH Horvat ističu da sirovine koje koriste i napredna tehnologija brzog smrzavanja, omogućuju da proizvod bude bez umjetnih dodatnih bojila i konzervansa. (lb)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba