AKTIVNIH SLUČAJEVA JE 2650, NA RESPIRATORU JE 14 LJUDI

Imamo novih 146 slučajeva zaraze koronavirusom, dvije osobe preminule. Teretane u Splitu mogu ponovno raditi

Objavljeno: 31.08.2020. zagorjeinternational

“S obzirom na rast broja novozaraženih, a radi se o poslu testiranju koji ne prestaje, zaključili smo da odnos brojeva će biti najtočniji po jutarnjim satima, znači brojevi lokalnih stožera i zbirni broj, sada bi trebali biti najsličniji. To je bio naš motiv, a i novinare smo pitali što im više paše”, rekao je ministar Davor Božinović na početku konferencije za medija Stožera civilne zaštite RH.

Ministar zdravstva Vili Beroš kazao je da imamo 146 novi slučajeva zaraze koronavirusom. Ukupno je aktivnih slučajeva 2650. Od početka epidemije 10.270. U protekla 24 sata 1591 uzorak je testiran. 14 ljudi je na respiratoru. Dvije su osobe preminule, u Osijeku i Vinkovcima. U samoizolaciji je iz zdravstvenog sustava preko 600 ljudi. U Varaždinu je 14 liječnika i 22 sestre. Na splitskoj hematoonkologiji 2 liječnice i 5 sestara. U Požegi 4 doktora i dvije sestre koji su se zarazili na svadbi.

– Produžili smo odluku o zabrani prelaska graničnih prijelaza do 15. rujna, prihvaćamo prijedlog Splitsko-dalmatinske županije o obustavi odluke o zabrane rada teretana i fitness centara – rekao je ministar Božinović. Objasnio je da se zabrana prelaska graničnih prijelaza odnosi na građane trećih zemalja.

Božinović je kazao da Grad Zagreb nije zatražio nikakve posebne mjere.

“Rekli su nam da nemaju nekih žarišta, već da su manje-više svi zaraženi povratnici s godišnjeg odmora.”

Beroš je naglasio da se KB Dubrava nije ponovno aktivirala kao Covid bolnica, već da je cijelo vrijeme bila u stanju pripravnosti. Slična je situacija s bolnicama u priobalju.

“Ako se bude broj povećavao, mi smo u stanju u samo par dana ponovno reaktivirati neke centre, kao na proljeće.”

Beroš je prokomentirao i nove zahtjeve epidemiologa i na tu temu je rekao da su svi zahtjevi utemeljeni i da će se za desetak dana organizirati sastanak kako bi im se pomoglo.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba