Projekt "re-GENERATOR"

Gradonačelnik Hanžek donio Odluku o početku postupka javne nabave za izvođenje građevinskih radova

Objavljeno: 31.08.2020. zagorjeinternational

Dana 21. kolovoza gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek donio je Odluku o početku postupka javne nabave za izvođenje građevinskih radova rekonstrukcije, dogradnje i prenamjene postojeće poslovno – proizvodne zgrade u centar urbane kulture – kreativni centar, društveno – kulturni centar re-GENERATOR.
Podsjetimo, projektom re-GENERATOR obnavlja se brownfield industrijsko nasljeđe grada Zaboka. U fokusu je zapuštena tvornička hala tvornice “ZIVT” koja će biti pretvorena u moderni centar urbane kulture reGENERATOR.

Grad Zabok ovim projektom uspostavlja centralnu točku za razvoj kulturnog i kreativnog sektora Krapinsko – zagorske županije i Urbane aglomeracije Zagreb. Projektom će se obnoviti / rekonstruirati industrijski pogon ukupne neto korisne površine 2195,90 četvornih metara, koji se nalazi u samom centru grada Zaboka te će se zajednici ponuditi prostor za osobni i kreativni razvoj. Raznolikost programa, ljudi i sadržaja objedinjenih pod zajedničkim nazivnikom reGENERATOR postaju novi, prepoznatljivi znak u silueti grada Zaboka. Ukupni prihvatljivi troškovi projekta iznose 32.936.841,75 kuna, a dodijeljena bespovratna sredstva 27.991.474,24 kune. Projekt će se provoditi 28 mjeseci.
Drugi sastanak projektnog tima održan je 25. kolovoza i sudjelovali su svi članovi – Valentina Đurek, voditeljica projekta, Nenad Miletić, koordinator aktivnosti za infrastrukturu i Tamara Loina, financijska koordinatorica. Dva dana kasnije, 27. kolovoza, u Elektroničkom je oglasniku javne nabave objavljeno prethodno savjetovanje sa zainteresiranim gospodarskim subjektima, koje će trajati do 2. rujna.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba