Ljetna glazbena poslastica na Starom gradu

KAJKAVSKE SKLADBE, ALI I SVJETSKI POZNATE MELODIJE: Dođite na koncert Gradskog puhačkog orkestra Krapina

Objavljeno: 06.08.2020. JJ

U sklopu projekta Pučkog otvorenog učilišta Krapina “Ključ kulture za sve generacije”, ove će se nedjelje u 19 sati na krapinskom Starom gradu održati koncert Gradskog puhačkog orkestra Krapina.
Za nedjeljni nastup orkestar je pripremio jednosatni program sastavljen većinom od domaćih, kajkavskih skladbi, uz nekoliko svjetski poznatih melodija. Orkestrom će ravnati Davor Zrinščak, umjetnički voditelj koji je tu ulogu preuzeo 15. rujna prošle godine od Branka Cvrtile. Uz orkestar te uz klavirsku pratnju Kristijana Sinkovića, nastupit će i domaći pjevač Filip Mikša.

44 člana

GPO trenutno broji 44 aktivna člana, od kojih najmlađa članica ima 12, a najstariji član 75 godina. Najstariji član i ujedno jedini njegov član još od osnivanja 1959. godine upravo je Branko Cvrtila, dirigent orkestra proteklih 40 godina. Uz pretežno muško članstvo, u orkestru je zastupljeno i osam glazbenica. Probe održavaju jednom tjedno, a pred nastupe i dva do tri puta tjedno.

– Ovim putem pozivam sve mlade polaznike glazbenih škola da se priključe radu orkestra. Tako će steći nova glazbena znanja i iskustva, steći nove prijatelje te s orkestrom doživjeti nezaboravna putovanja i nastupe diljem Hrvatske, kao i van granica naše zemlje – rekao nam je Dragan Vidović, tajnik udruge GPO Krapina.

Novi instrumenti

Zahvaljujući projektu “Ključ kulture za sve generacije”, koji provodi Pučko otvoreno učilište Krapina, GPO je nabavio nove instrumente i opremu te financirao rad dvojice dirigenata, što je doprinijelo napretku u kvaliteti izvođenja glazbenih djela. Ovo će biti drugi koncert u sklopu projekta, dok je prvi održan u prosincu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter