NAGRAĐENI NAJBOLJI MATURANTI:

CURE SU ZASLUŽILE: Za maksimalni broj bodova u informatici i matematici, Iris Trgovec iz zabočke Gimnazije A. G. M. i Ida Kolmanić iz Prve gimnazije Varaždin, podijelile 5000 eura

Objavljeno: 30.07.2020. AB

U Ministarstvu znanosti i obrazovanja održana je dodjela Nagrade Soljačić i Nagrade Sakač. Ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Radovan Fuchs uručio je nagrade dobitnicima, dok su se obratili maturantima online prof. Marin Soljačić i gospodin Boris Sakač.

Nagradu Soljačić, u iznosu od 5000 američkih dolara, osvojio je Marijan Višić, učenik XV. gimnazije iz Zagreba, ostvarivši najbolji rezultat na ispitima iz Matematike, Fizike i Hrvatskoga jezika na višoj (A) razini.

Nagradu Sakač, u iznosu od 5000 eura, podijelile su dvije učenice – Ida Kolmanić, učenica Prve gimnazije Varaždin te Iris Trgovec, učenica Gimnazije Antuna Gustava Matoša iz Zaboka. Obje učenice imaju maksimalni broj bodova u Informatici i Matematici. Novčanim iznosom od 2500 kuna Ministarstvo će nagraditi najbolje maturante koji su ostvarili izniman uspjeh na državnoj maturi u školskoj godini 2019./2020. Ukupno će biti nagrađen 21 učenik koji je ostvario najbolji rezultat na obveznim predmetima državne mature te 14 učenika strukovnih škola koji su barem jedan ispit riješili 100 posto. Dakle, ukupno će biti nagrađeno 35 učenika.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter