Uskoro ograničavanje broja uzvanika na svadbama?

U protekla 24 sata u RH 25 novih slučajeva koronavirusa, preminule dvije osobe

Objavljeno: 20.07.2020. zagorjeinternational

U protekla 24 sata evidentirano je 25 novih slučajeva zaraze koronavirusom u Republici Hrvatskoj, što znači da je trenutno u RH 1150 aktivnih slučajeva. Od pojave prvog slučaja zaraze prije 147 dana, koronavirusom je bilo zaraženo ukupno 4370 ljudi, čija je prosječna dob 47,14 godina. Ukupno su testirana 104.132 uzorka, od čega 1028 u protekla 24 sata, što znači da je postotak oboljelih 4,2 posto, otkrio je ministar zdravstva Vili Beroš na press konferenciji Stožera civilne zaštite RH.

Na bolničkom je liječenju 147 osoba, od čega devet osoba na respiratoru. Do sada se oporavilo 3098 osoba, od čega 990 u bolnici i 2018 kod kuće.

U protekla 24 sata preminule su dvije ženske osobe u Puli, 1941. i 1939. godište, obje s komorbiditetima. Ukupan broj preminulih COVID pozitivnih osoba popeo se na 122.

Pomoćnik ministra unutarnjih poslova Damir Trut otkrio je da je Nacionalni stožer civilne zaštite, na zahtjev Stožera civilne zaštite Vukovarsko – srijemske županije, donio Odluku o ograničavanju održavanja svadbi na području te županije samo u krugu najuže obitelji, do 4. kolovoza. Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak pojasnio je kako najuža obitelj uključuje roditelje, braću, sestre i kumove. Dodao je i da Nacionalni stožer ozbiljno razmišlja o ograničavanju broja gostiju na svadbama i drugim sličnim svečanostima i na razini cijele Hrvatske. Podsjetimo, za sada je za više od stotinu uzvanika potrebno prijaviti takvo okupljanje stožeru civilne zaštite i vrši se nadzor od strane djelatnika civilne zaštite. Hoće li se ograničiti broj i koliko će on iznositi, moglo bi biti poznato u srijedu, kada će se održati sastanak Nacionalnog stožera i press konferencija.  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba