Deveti BadlFest pobijedio Covid-19

FOTOGALERIJA: Usprkos epidemiološkoj situaciji, sačuvana tradicija ljetne zabave u Krapinskim Toplicama

Objavljeno: 20.07.2020. zagorjeinternational

Ovogodišnji deveti po redu BadlFest u Krapinskim Toplicama uspio je gotovo nemoguće – u dramatičnim okolnostima pandemije koronavirusa, kada je samo dva dana prije početka festivala otkrivena zaraza i u obližnjoj Specijalnoj bolnici, turistički djelatnici uspjeli su sačuvati tradiciju ljetne zabave u topličkim parkovima, ulicama, terasama, a na pandemijski izazov odgovorili su duhovitim sloganom: “Brk ispod maske – kultura do daske“.
Organizatori BadlFesta nisu željeli odustati od organiziranja ovogodišnje manifestacije.

– Ovim marketinškim manevrom poslali smo poruku da kao najveće lječilišno mjesto u Hrvatskoj imamo znanja i hrabrosti oduprijeti se i takvom zdravstvenom izazovu te poslali poruku da se uz poštivanje epidemioloških preporuka, može održati zahtjevan zabavni program – rekla je direktorica Turističke zajednice Područja “Srce Zagorja” Karolina Hostić, te dodala kako su na ulazu u park popisivani svi posjetitelji, svima su dezinficirane ruke i na dar su dobili jedinstvenu masku na kojoj je bio otisnut simbol manifestacije – brk Jakova Badla.

– Reakcije posjetitelja su nas ugodno iznenadile, gosti su uglavnom pozitivno komentirali ovu vrstu organizacije pa mislim da smo uspjeli ostvariti dva ključna cilja – zadržati tradiciju, ali i poslati poruku da nema prepreka za dobru manifestaciju ako se sve pametno osmisli – izjavila je Hostić.

Središnji perivoj

Vrhunac programa bili su koncerti u središnjem perivoju. Goste Krapinskih Toplica prvu su večer zabavile C.U.R.E., ženski sastav koji je izveo niz domaćih i stranih zabavnih skladbi, od Lady Gage do Jinxa. Druga je večer bila večer evergreena, kada je nezaboravne starogradske i starozagrebačke melodije otpjevao Tvrtko Stipić uz pratnju ansambla Tango Appassionato. Kako bi u programu mogli sudjelovati i oni koji zbog pandemije nisu mogli fizički doći, svi su glazbeni programi prenošeni na društvenim mrežama pa je tako koncerte pogledalo, prema podacima Turističke zajednice, više od 20 tisuća ljudi. Posjetiteljima se u parku izložbom digitalnih grafika predstavila i domaća umjetnica Iva Karla Habus, kojoj su se tijekom BadlFesta pridružili i kolege iz ostatka Hrvatske, koji su na jedinstvenoj terasi bar sale Toplice Hotela izradili niz umjetničkih djela koja će biti darovana Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice. Za ljubitelje filma također u parku kroz cijelo trajanje festivala prikazivani filmovi s dječjeg KIKI festivala te revija kratkih filmova s Tabor Film Festivala.

Promocija knjige

U organizaciji Općinske knjižnice Krapinske Toplice, predstavljena je i jedinstvena knjiga Antuna Šimunića “Toplice i topličice Hrvatskog zagorja”. O knjizi su u parku govorili sam autor i recenzent Marijan Kovačić, izvršna urednica Vlasta Horvatić-Gmaz te predsjednica Udruge Kajkaviana Ines Krušelj-Vidas. Razgovore o toplicama svojim melodijama obogatila je mlada umjetnica Doris Tkalčević.
Na svoje su došli i zaljubljenici u stare automobile, pa su i ovog puta Toplicama defilirali oldtimeri u organizaciji Classic & Sport Cluba. Vrhunac defilea upriličen je na ulazu u Vodeni park Aquae Vivae, pa su kupači ovog puta uz blagodati termalne vode, uživali i u razgovoru sa zaljubljenicima u starine i oktane.

Gastronomska ponuda

Niti jedan posjetitelj iz Krapinskih Toplica, unatoč pandemiji, nije otišao gladan. Za to su se pobrinuli toplički ugostitelji pa je tako Šestica grill samo za ovaj festival osmislila jedinstvenu mesnu platu s koje se također smijao Badlov brk. Brk su posjetitelji mogli omastiti i u drugim ugostiteljskim objektima, a posebno se hvalila bučnica u Toplice Hotelu te ljetni kokteli na topličkim ugostiteljskim terasama. Manifestacija je tradicionalno završena kod kapele sv. Marije Magdalene, zaštitnice mjesta, gdje je proslavljena sveta misa te je održano tradicionalno druženje mještana i gostiju – ovog puta uz jedinstvene maske s brkovima.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba