Zanima vas kako do bespovratnih sredstava za energetsku obnovu kuće?

DOĐITE NA TRIBINU U OROSLAVJE ILI KUMROVEC: Ministar Štromar odgovarat će na sva vaša pitanja

Objavljeno: 01.06.2020. JJ

“Energetski pametnije, za život ugodnije – Kako do bespovratnih sredstava za energetsku obnovu obiteljskih kuća?”, naziv je tribine koja će se na inicijativu Županijske organizacije  HNS-a Krapinsko – zagorske županije održati ove srijede u Oroslavju i Kumrovcu.
Na tribini će gostovati potpredsjednik Vlade RH i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar, koji će informirati građane o uvjetima prijave i prihvatljivim aktivnostima te dati korisne informacije kako doći do bespovratnih sredstava za energetsku obnovu obiteljskih kuća.

Prikupljanje dokumentacije

– Riječ je o veoma popularnoj mjeri energetske obnove koja uz ekološki cilj, a to je smanjenje potrošnje energije i emisija CO2 u atmosferu, ima i financijski učinak, odnosno, smanjenje mjesečnih troškova za energente – ističe Robert Šplajt, predsjednik ŽO HNS-a, koji poziva građane da se odazovu.

– Važno je da ljudi dođu i informiraju se kako bi na vrijeme mogli prikupiti potrebnu dokumentaciju i aplicirati na javni poziv, jer je riječ o mjeri koja direktno doprinosi poboljšanju kvalitete života – ističe Šplajt. 
Uz aktualne mjere subvencioniranih stambenih kredita i poticane stanogradnje, koje su, kako kažu iz zagorskog HNS-a, među najboljim demografskim mjerama, mjera energetske obnove obiteljskih kuća također je prepoznata među građanima.

Pratite natječaje

– Dosadašnja praksa pokazala je da su uštede na potrošnji energije kroz ovakve programe minimalno 50, pa sve do 70 posto, što nije mala stvar za budžet građana, a o udobnosti i kvaliteti života ne treba posebno govoriti. Do sada su stanovnici naše županije znali prepoznati dobre mjere, uvjeren sam da će prepoznati i vrijednost ovog programa, stoga ih pozivam da prate natječaje, informiraju se i u konačnici prijave – ističe Anđelko Ferek – Jambrek, zamjenik krapinsko – zagorskog župana za gospodarstvo i potpredsjednik ŽO HNS-a. 
Tribine će se održati s početkom u 18 sati u Oroslavju, Poslovni prostori “Šatori Kontak” te u 20 sati u Kumrovcu, u Velikoj vijećnici Općine.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba