Uz strogo pridržavanje uputa HZJZ-a

U školske klupe danas se vratilo preko 90 posto zagorskih učenika nižih razreda

Objavljeno: 25.05.2020. JJ

Kako doznajemo iz Krapinsko – zagorske županije, u 33 škole na području KZŽ danas je došlo 4232 učenika nižih razreda od ukupno 4656, dakle, 91 posto.

Ispričnica za nedolazak

Podsjetimo, Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je upute za povratak mališana u školske klupe, a u školu su ih pozvali i ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak i premijer Andrej Plenković. Iako nigdje nije navedeno da je dolazak u školu za učenike od prvog do četvrtog razreda osnovne škole obavezan, Ministarstvo je obavijestilo roditelje da će se izostanak djece morati opravdati.

Objektivni i subjektivni

Razlozi za nedolazak u školu mogu biti objektivni kao što su: bolest, izmještenost zbog potresa, osnivač ne može brzo osigurati primjeren prijevoz, lokalno žarište (primjer Brač) itd. Također, mogu biti i subjektivne okolnosti, poput teško bolesne osobe u kućanstvu i roditelj se boji poslati dijete u školu, iako u redovitoj situaciji to ne bi bila opravdana isprika. Učenici koji će ostati kod kuće imat će priliku još neko vrijeme, dok se ne obradi obvezno gradivo, sudjelovati u mješovitoj nastavi uz pomoć Škole na trećem, ali se prema novim uputama mogu i naknadno uključiti u razredni odjel.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba