Stigla tri stambena kontejnera za stanovnike Globočeca

NAČELNIK MILIČKI: Zahvaljujem Ravnateljstvu civilne zaštite, premijeru i ministrima na brzoj reakciji i pomoći koja nam je jako dobro došla“

Objavljeno: 31.03.2020. JM

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar proglasio je u utorak, 31. ožujka prirodnu nepogodu za područje općine Marija Bistrica, nastalu uslijed potresa, koji je 22. ožujka ove godine prouzročio velike materijalne štete na stambenim, gospodarskim, sakralnim i kulturnim objektima.

Službeni dopis

Nakon prvih pregleda vještaka, na području Općine Marija Bistrica utvrđeno je kako šest objekta više nije za stanovanje, odnosno uporabu. Riječ je o jednoj kući za odmor u Podgorju Bistričkom, dvije kuće u Lazu Bistričkom i tri kuće u Globočecu. U subotu 28. ožujka je naselje Laz Bistrički posjetio i premijer Andrej Plenković, uz njega i ministri Damir Krstičević, Predrag Štromar i Darko Horvat, ali i pomoćnik ministra unutarnjih poslova Damir Trut. I dok je u jednom slučaju u Lazu Bistričkom dio kuće za uporabu, a u drugom slučaju, obitelj se sama snašla za smještaj, stanari teško oštećenih kuća u Globočecu nisu imali rješenja.

No, kako je za Radio Marija Bistrica rekao načelnik Marije Bistrice Josip Milički, brzom reakcijom ravnateljstva civilne zaštite i pomoćnika ministra unutarnjih poslova Damira Truta, problem za mještane Globočeca je dobio brzo privremeno rješenje.

– Koristim priliku da zahvalim gospodinu Trutu i Ravnateljstvu civilne zaštite. Naime, nakon razgovora u subotu kod obilaska u Lazu Bistričkom, u ponedjeljak smo uputili službeni dopis za pomoć i već u utorak stigla su tri stambena kontejnera za stanovnike Globočeca, čiji objekti nisu sigurni za stanovanje – rekao je načelnik.

Robne zalihe

Inače, kontejneri su iz robnih zaliha, a uz njih dolaze i kemijski WC-i, što je privremeno rješenje, dok se ne pronađu načini konačnog rješavanja problema za pogođene mještane.

– Još jednom zahvaljujem na brzini i ekspeditivnosti Ravnateljstvu civilne zaštite i pomoćniku ministra gospodinu Trutu, ali i premijeru i ministrima koji su obišli stradala područja u općini Marija Bistrica i obećali nam pomoć. Ona je jako dobro došla, a već ova prva akcija dokaz je da na njih možemo računati, što nam ulijeva nadu da ćemo ovo teško vrijeme, opterećeno mjerama protiv širenja koronavirusa, a koje je dodatno otežao i jak potres, lakše prebroditi – zaključio je načelnik Milički.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba