Obavijest poljoprivrednicima

Stožer civilne zaštite Grada Krapine izdaje propusnice zbog obrađivanja zemlje izvan područja prebivališta

Objavljeno: 01.04.2020. zagorjeinternational

Temeljem upute Stožera Civilne zaštite Republike Hrvatske, Stožer civilne zaštite Grada Krapine može izdati propusnice fizičkim osobama, koje im se obrate sa zahtjevom za izdavanje propusnice zbog obrade zemlje, odnosno obavljanja poljoprivrednih radova izvan područja prebivališta.

Mjesto prebivališta
S obzirom na učestale upite poljoprivrednika i stožera civilne zaštite objavljeno je tumačenje primjene točke II. i III. Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u RH, koje se odnosi na iznimku od napuštanja mjesta prebivališta zbog obrađivanja zemlje izvan mjesta prebivališta i izdavanja propusnice zbog tog razloga. Stožeri civilne zaštite dobili su zeleno svjetlo da fizičkim osobama koje im se obrate sa zahtjevom za izdavanje propusnice zbog obrade zemlje, odnosno obavljanja poljoprivrednih radova izvan područja prebivališta, izdaju propusnice.

Mjera samoizolacije
Da bi se izdala propusnica u tu svrhu potrebno je dostaviti zahtjev na e-mail [email protected], u kojem mora pisati za koga je potrebna propusnica, ime, prezime i adresa, kao i točna lokacija/adresa gdje se poljoprivredne površine nalaze.
Također, podnositelji zahtjeva dužni su odgovoriti na pitanje da li im je određena mjera samoizolacije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter