Šampion izložbe bit će nagrađen s dvije tisuće kuna

Prijavite se na 10. Izložbu bučinog ulja Sjeverozapadne Hrvatske i 3. Međunarodnu izložbu bučinog ulja Alpe – Jadran

Objavljeno: 24.03.2020. JM

Varaždinska, Međimurska, Krapinsko – zagorska i Zagrebačka županija te Grad Zagreb, 23. svibnja organiziraju 10. Izložbu bučinog ulja Hrvatske i 3. Međunarodnu izložbu bučinog ulja Alpe – Jadran.

Analiza i ocjenjivanje bučinog ulja provodit će se sukladno zahtjevima norme HRN EN ISO/IEC 17025:2007. Od kemijskog sastava bučinog ulja, analizirat će se sastav masnih kiselina, peroksidni broj, slobodne masne kiseline, a od senzorskih analiza provodit će se ocjenjivanje okusa i mirisa. Najbolje ocijenjeno ulje, šampion izložbe, osvojit će novčanu nagradu u iznosu od dvije tisuće eura.

Prijavni obrasci

Izložba bučinog ulja poprimila je tradicionalni karakter na području kontinentalne Hrvatske, te se stoga pozivaju svi zainteresirani proizvođači bučinog ulja da se prijave na izložbu koja će se održati u Varaždinu. Mole se svi zainteresirani da ispunjene prijavne obrasce dostave najkasnije do 31. ožujka na adresu: Upravni odjel za gospodarstvo, poljoprivredu, turizam, promet i komunalnu infrastrukturu, Magistratska 1, 49000 Krapina ili na e-mail: [email protected]; [email protected].

Prikupljanje uzoraka

Prikupljanje uzoraka za ocjenjivanje bučinog ulja za proizvođače s područja KZŽ održat će se u utorak 7. travnja, od 8 do 12 sati u prostorijama Krapinsko – zagorske županije, Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu, turizam, promet i komunalnu infrastrukturu, Magistratska 1, Krapina.Dostavlja se 1 x 0,25 litara i 1 x 0,50 litara ulja u tamnim, staklenim i neobilježenim bocama za ocjenjivanje bučinog ulja, te 1 boca ulja s etiketom proizvođača ulja u svrhu izlaganja i degustacije na navedenoj Izložbi.

Za sva dodatna pitanja možete se obratiti u Upravni odjel za gospodarstvo, poljoprivredu, turizam, promet i komunalnu infrastrukturu KZŽ na brojeve telefona: 049/329-084 i 049/329-049.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba