U OŠ Marija Bistrica održan sastanak Radne skupine “Futura” – za poticanje darovitosti kod djece

Dan darovite djece obilježit će se 21. ožujka, a održat će se i edukacije za odgojno – obrazovne djelatnike, predavanje i radionice za nadarene i njihove roditelje

Objavljeno: 20.01.2020. zagorjeinternational

U Osnovnoj školi Marija Bistrica je održan sastanak Radne skupine Futura – skupine za poticanje darovitosti kod djece, na kojem su dogovorene aktivnosti do kraja školske godine 2019./2020., ali i planirane aktivnosti za sljedeću 2020./2021. školsku godinu. Kao i svake godine, obilježit će se Dan darovite djece 21. ožujka, već tradicionalnim stručnim usavršavanjima.

Testiranje učenika

Planira se organizacija dviju edukacija za odgojno – obrazovne djelatnike koji rade s darovitim učenicima – SENG metoda (Supporting emotional needs of gifted) i predavanje “Unutarnji svijet darovite djece“. Planira se i radionica za zainteresirane roditelje darovite djece, s naglaskom na specifične emocionalne potrebe darovite djece. Tjedan darovitih (16.-20. ožujka) obilježit će se i organiziranjem radionica otvorenog tipa za darovite, talentirane i motivirane učenike.

Prisustvovale su i zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, sport i tehničku kulturu KZŽ Mirjana Smičić Slovenec te će Županija i dalje financijski podržati testiranje učenika u svrhu identifikacije darovitih koje će se obaviti u svim školama koje su osmislile program rada s darovitim učenicima, a nemaju psihologa. Testiranje će se obaviti u suradnji s Društvom psihologa KZŽ, uz dodatnu mogućnost individualnih testiranja prema potrebi škola. Dogovorene su i neke nove aktivnosti koje bi se planirale u sljedećoj školskog godini 2020./2021., kao što je kontinuirano održavanje radionica subotom iz različitih područja u školama koje su bile partneri projektu Lumen i u okviru kojeg su se educirale i specijalizirale za određena područja.

Projekt Lumen

Na sastanku je naglašeno da veseli činjenica da se kroz projekt Lumen educiralo iz područja poticanja darovitosti velik broj odgojno obrazovnih djelatnica i djelatnika, da su nastali programi poticanja darovitosti iz matematičko – informatičko, umjetničkog, prirodoslovnog i društveno – humanističkog područja, koji se mogu preuzeti na web platformi https://kzz-lumen.net/ i koji se koriste u školama i da je najveći broj županijskih škola prepoznao potrebu kontinuiranog rada s darovitom djecom.

 

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter