U Humu na Sutli uz bogat kulturno – umjetnički program započela 16. manifestacija “Advent u Zagorju“

Prvu adventsku svijeću zajednički su upalili Anita Miklaužić i župan Željko Kolar

Objavljeno: 01.12.2019. ivanabelosevic

U prepunoj kino dvorani u Humu na Sutli započela je 16. manifestacija “Advent u Zagorju“. Prvu svijeću zajednički su upalili onkološka pacijentica Anita Miklaužić iz Pregrade i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar. Ovogodišnja prikupljena sredstva namijenjena su Udruzi “Onkološki pacijent“ iz Huma na Sutli, za tisak informativne brošure za oboljele od malignih bolesti s područja Krapinsko – zagorske županije.

Nastupi pjevača

Nastupili su Gordana Ivanjek Tušek, Zlatko Deveničar, Mešani pevski zbor KD-a “Antun Štefancioza“ Rogatec, Ansambl “Acoustic band“, Tamburaški sastav KUD-a Đurmanec, Dino i Karla Miklaužić, ŽVA Sotelia, Mješoviti zbor KUD-a “Rikard Jorgovanić“, Dječji zbor “Humčeki“ i Humske mažoretkinje. Načelnik Zvonko Jutriša u prigodnom je govoru  zahvalio svima koji su se odazvali. – Dvorana je pretijesna za sve, da je još jednom veća i onda ne bi bila dovoljna, hvala vam na tome. Ovo je 16. put da se manifestacija paljenja prve županijske adventske svijeće odvija u Humu na Sutli odakle je pokrenuta ideja i prerasla je u županijsko događanje. Manifestacija je svake godine sve bolja i nadam se da će tako i nastaviti – istaknuo je Jutriša te dodao kako se u ovo Božićno vrijeme sjetimo onih kojima je potrebna pomoć i neka topla riječ.

Župan Kolar kazao je da ovo događanje u Humu na Sutli svaki puta ima humanitarni karakter.

– Danas kad svi bježe za poslom i novcem i kad postoji mišljenje da vrijediš onoliko koliko imaš novca, a ne kakav si čovjek, ovakva je poruka izuzetno bitna. U ovim trenucima kad se bližimo Božiću, trebali bi se posvetiti najbližima i samima sebi te okrenuti oko sebe. Ako vidimo da se netko našao u lošoj situaciji, a vjerojatno ne svojom krivnjom, trebamo mu pomoći – vi to u Humu radite sjajno i primjer ste drugima i na tome vam veliko hvala – naglasio je Kolar.

Pokrovitelji manifestacije

Manifestacija se održava pod pokroviteljstvom Krapinsko – zagorske županije, Turističke zajednice općine Hum na Sutli i Destinacijsko – promidžbenog kluba “Zeleni bregi“ Pregrada. Druga adventska svijeća bit će, u suradnji sa Zagorskom ligom protiv raka, upaljena u predvorju Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice, u subotu, 7. prosinca, u 17 sati, uz prigodni kulturno – umjetnički program domaćeg KUD-a “Zlatko Baloković“, treća također u subotu, 14. prosinca, u sportskoj dvorani u Donjoj Stubici, na koncertu sestara Ivane Husar Mlinac i Marije Husar Rimac, a četvrta tradicionalno u Svetištu Majke Božje Bistričke, u nedjelju, 22. prosinca, na misi zornici.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba