Na 39. Smotri dječjeg kajkavskog pjesništva “Dragutin Domjanić“, uspješno se predstavili i mladi pjesnici iz Zagorja

U KONKURENCIJI 400 RADOVA: Posebno nagrađene pjesme Jane Krušelj iz OŠ Bedekovčina i Patrika Horvata iz OŠ Donja Stubica

Objavljeno: 28.10.2019. zagorjeinternational

Na 39. Smotri dječjeg kajkavskog pjesništva “Dragutin Domjanić“ u Svetom Ivanu Zelini, sudjelovali su i mladi pjesnici iz Krapinsko – zagorske županije. Na natječaj je pristiglo 400 radova učenika iz 75 osnovnih škola, dok je u zborniku “Oblak, oblaki“ tiskano 79 odabranih učeničkih radova, a 34 pjesme su javno izvedene. Među njima su i pjesme Jane Krušelj iz Osnovne škole Bedekovčina, Jasmina Korpara iz OŠ Belec, Doroteje Kapčić iz OŠ Antuna Mihanovića Klanjec, Marte Horvat iz OŠ “Ljudevit Gaj“ Krapina, Lorene Cvilinder iz OŠ Đure Prejca Desinić, Patrika Horvata iz OŠ Donja Stubica i Emanuele Hunjek iz OŠ “Vladimir Nazor” Budinščina. Janu Krušelj za pjesmu “Kam se žuriš“ nagradio je časopis za književnost, umjetnost i kulturu “KAJ“, dvomjesečnik koji izdaje Društvo za širenje i unapređivanje znanosti i umjetnosti “Kajkavsko spravišče” iz Zagreba. Nagradom sponzora nagrađena je pjesma “Kaj je to vrieme“, Patrika Horvata. Voditeljice nagrađenih učenika su Jadranka Krušelj i Tatjana Benko, koje su također nagrađene.
U zbirci su također objavljeni stihovi učenika Josipa Miličkog iz OŠ Donja Stubica, Klare Juranić iz OŠ Krapinske Toplice, Valentina Kožića iz OŠ Marija Bistrica, Katje Skušić iz OŠ Oroslavje i Domagoja Kraljića iz OŠ “Vladimir Bosnar” Stubičke Toplice.

FOTO: Radio Zlatar

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba