U Konjščini potpisani ugovori o energetskoj obnovi Osnovne i Srednje škole, vrijedni 12,4 milijuna kuna

RADOVE ĆE IZVODITI DOMAĆE PODUZEĆE: “Uštedjet ćemo toplinsku energiju za više od 60 posto i produžiti životni vijek zgrada”

Objavljeno: 28.10.2019. zagorjeinternational

U Konjščini su potpisani ugovori o energetskoj obnovi Osnovne i Srednje škole. Ukupna vrijednost radova za obje škole je 12,4 milijuna kuna s PDV-om, a o projektima je više rekla pročelnica Upravnog odjela za javnu nabavu i EU fondove Krapinsko – zagorske županije Vlatka Mlakar.

Javna nabava

– Krapinsko – zagorska županija kao naručitelj provela je dva otvorena postupka javne nabave za energetsku obnovu Osnovne škole Konjščina. Pristigle su četiri ponude, a kao ekonomski najpovoljnija bila je ona poduzeća Pluduks Art iz Konjščine. Ugovorna vrijednost radova je 4.387.808 kuna bez PDV-a, odnosno 5.484.761 kuna s PDV-om. Radovi obuhvaćaju povećanje toplinske zaštite krova iznad grijanog prostora, povećanje toplinske zaštite vanjskog zida, zamjenu vanjske stolarije, ugradnju novog visokoučinkovitog sustava grijanja, zamjenu unutarnje rasvjete učinkovitijom i uvođenje novih naplatnih mjernih mjesta, dok su očekivani rezultati projekta dobivanje uštede toplinske energije za grijanje od 62,91 posto te produljeni životni vijek zgrade, uz veći komfor. Bespovratna sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sufinanciranju projekta iznose 2.939.177 kuna – pojasnila je Mlakar te dodala kako su za Srednju školu Konjščina pristigle dvije ponude, a ekonomski najprihvatljiviju dalo je isto poduzeće.
– Ugovorna vrijednost radova je 5.529.516 kuna bez PDV-a, odnosno, 6.911.895 kuna s PDV-om. Ušteda toplinske energije za grijanje bit će 61,64 posto. Bespovratna sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj kod ovog projekta su 4.372.960 kuna, a rok izvođenja radova za obje škole je 10 mjeseci od dana uvođenja izvođača u posao – istaknula je Mlakar.
Ravnatelj Osnovne škole Zoran Vuger kazao je kako škola ima 340 učenika i 60 djelatnika.
– Presretni smo i jedva čekamo početak radova. Za dvije godine nas čeka obilježavanje 180 godina školstva u Konjščini i dočekat ćemo ga u lijepo uređenoj školi – istaknuo je Vuger.
Ravnateljica Srednje škole Milojka Rataić rekla je pak kako je zgrada Srednje škole stara 45 godina i potrebna joj je obnova.
– Boravak će učenicima i djelatnicima, ali i ostalima koji koriste prostor škole, biti kvalitetniji i ugodniji. Zahvaljujem svima koji su pomogli u ovome – kazala je Rataić.
Potpisivanjem ugovora zadovoljan je i načelnik Konjščine Mirko Krznar.
– To smo svi mi u Konjščini željeli i zahvaljujem Županiji što je do toga došlo. Nadam se da ćemo svi biti zadovoljni učinjenim radovima i veselim se što ćemo imati ljepšu osnovnu i srednju školu. Vrtić smo izgradili, a sada još moramo zajedničkim snagama izgraditi i djeci omogućiti sportsku dvoranu – napomenuo je Krznar.

Opremanje škole

Župan Željko Kolar pohvalio je to što izvođač radova dolazi upravo iz općine u kojoj se obnova odvija, što znači da novac ostaje na području Krapinsko – zagorske županije.
– Važno nam je da stvorimo dobre uvjete za učenike i djelatnike. Za Srednju školu Konjščina pripremamo i novi program, koji će se početi primjenjivati od sljedeće školske godine. Sada smo kupili neke strojeve za radionu škole, te ćemo i dalje raditi na tome da školu opremimo i standard podignemo na jednu višu razinu, da iz nje izlaze vrhunski majstori – zaključio je Kolar.
Ugovor je sa županom potpisao direktor poduzeća izvođača radova Filip Pluščec, a na potpisivanju ugovora bila je i predsjednica Županijske skupštine KZŽ Vlasta Hubicki. (ib, jm)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba