Klanjčani u posjetu slovenskoj općini Starše, partneru u projektu “Europa za građane”

Posjetili manifestaciju “Pozdrav jeseni”, a članovi KUD-a “Antun Mihanović” predstavili slovenskoj publici dio hrvatskog glazbenog blaga

Objavljeno: 25.09.2019. IB

U slovenskoj općini Starše, prijateljskoj općini grada Klanjca, proteklog je vikenda održan susret partnera u okviru projekta programa “Europa za građane“. Nastavak je to višegodišnje suradnje grada Klanjca i ove slovenske općine, a ovogodišnjem susretu prisustvovali su gradonačelnik Zlatko Brlek, gradski vijećnik Toni Bogović i ravnateljica Gradske knjižnice “Antun Mihanović” Maja Vukina Bogović. Zajedno s domaćinima i partnerima iz hrvatskih općina Mala Subotica, Donja Voća i Kolan, Marktgemeinde Preding iz Austrije, Doboja iz Bosne i Hercegovine, Comune di Venzone iz Italije i Gornjeg Milanovca iz Srbije, sudjelovali su na konferenciji pod nazivom “Mednarodna socializacija stigmatiziranih oseb, skozi prostovoljstvo v mali občini”, ali i na manifestaciji “Pozdrav jeseni“, čije su posebnosti berba i povorka traktora. U okviru programa, gradonačelnik Brlek se susreo s predsjednikom slovenskog parlamenta Dejanom Židanom.
Folklorna pjevačka skupina i tamburaška sekcija KUD-a “Antun Mihanović” sudjelovale su na “Glasbeno – kulturnom srečanju prostovoljcev” u Loki, te slovenskoj publici predstavili dio hrvatskog glazbenog blaga.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba