Na šestoj “Noći šišmiša” u Krapini okupilo se šezdesetak djece predškolskog i školskog uzrasta

Bat – detektorom tražili šišmiše putem do jezera Dolac, a ukrasili su se i šišmiš tetovažama

Objavljeno: 19.09.2019. zagorjeinternational

Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Krapinsko – zagorske županije, Udruga Tragus i Muzej krapinskih neandertalaca, prošlog su petka u prostorijama muzeja po šesti puta obilježili Međunarodnu noć šišmiša, na kojoj je sudjelovalo 60-ak djece predškolskog i školskog uzrasta.

Predavanje stručnjakinje

Radionica je bila edukativno – zabavnog sadržaja, s ciljem da se djeci približi svijet šišmiša te da im se objasni zašto ih je potrebno štititi. Radionica je započela predavanjem stručnjakinje za šišmiše Mirne Mazije, diplomirane inženjerke biologije, na temu “Tajni život šišmiša“, kroz koje je sudionicima radionice pobliže predstavila život šišmiša: njihovu građu, gdje žive, čime se hrane, kako se brinu za mlade, zašto su ugroženi, te kako im se može pomoći.

Šišmiš tetovaže

Nakon predavanja, sudionici su rješavali kviz s pitanjima vezanima uz predavanje, a četiri najuspješnija sudionika bila su i nagrađena. U kreativnom dijelu radionice, djeca su izrađivala različite ukrase s motivima šišmiša, te su bili oslikani šišmiš tetovažama. Završni dio radionice odvijao se na putu do jezera Dolac, gdje su sudionici slušali i tražili šišmiše bat – detektorom. Kod jezera su sudionici imali priliku vidjeti pet šišmiša kako love kukce.
– Puni dojmova i novih saznanja, i ove smo se godine rastali u nadi kako će ova i buduće aktivnosti doprinijeti rušenju predrasuda i podizanju svijesti o potrebi očuvanja šišmiša. Zahvaljujemo svima na sudjelovanju – poručuju organizatori.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba