U zabočkom dvorcu u kojem se rodio i stvarao jedan od najpoznatijih hrvatskih književnika, 90-ih se godina nalazila popularna diskoteka, a novi vlasnik preuredio ga je u restoran i hotel

GLAMUR U SRCU ZAGORJA: Gjalski u novom ruhu 15. lipnja otvara svoja vrata za sve posjetitelje

Objavljeno: 12.06.2019. zagorjeinternational

Zagorcima je Dvorac Gjalski, koji se nalazi u Gredicama, na području grada Zaboka, zasigurno najviše ostao u sjećanju kao mjesto gdje se 90-ih godina nalazila najatraktivnija diskoteka u Hrvatskoj, no, on će uskoro ponovno otvoriti svoja vrata i zasjati u potpuno novom sjaju.

Kompletno renoviran

Posljednjih godina dvorac su pratile kontroverze vezane uz postupak prodaje, no, 2018. godine Gjalski je postao vlasništvo Tihomira Voriha iz Krapinskih Toplica, koji ga je renovirao, a želja mu je stvoriti mjesto dostupno svima, najviše Zagorcima. Do sada, dvorac je poslovao kao hotel i restoran, te su se ondje organizirali razni eventi, konferencije, svadbe i prezentacije. Inače, dvorac je ime dobio po poznatom hrvatskom književniku Ksaveru Šandoru Gjalskom, koji se ondje rodio, ali i stvarao svoja najznačajnija djela.
Sadašnji je vlasnik, dakle, dvorac kompletno renovirao, od dvorišta do interijera, kojem se posvetila posebna pažnja prilikom uređivanja. Na samom ulazu u dvorac, nalazit će se recepcija koja oduzima dah, a hotelske sobe sada krase crveni tepisi ispisani hrvatskim pleterom i citatima iz proze K. Š. Gjalskog, koji nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Podrum dvorca, u kojem se prije 20-ak godina nalazila diskoteka, sada će se višenamjenski koristiti.

Veliki planovi

Prigodna svečanost za prijatelje i poslovne partnere povodom preuređenja dvorca održana je 7. lipnja, dok dvorac službeno s radom kreće ove subote, 15. lipnja.
– Pozvani su svi da se uvjere kako Gjalski postaje mjesto idealno za poslovne ručkove, sastanke ili jednostavno uživanje uz ispijanje kave. Sobe u kojima se pazilo na svaki detalj, spremne su za svoje prve goste i noćenja. Naši su planovi veliki jer i glamurozni prostor tome priliči, od obiteljskih druženja do održavanja vjenčanja, sve je moguće i otvoreni smo za sve opcije – otkrio nam je Tihomir Vorih.
Zavirite u našu fotogaleriju i bacite pogled na novouređeni Dvorac Gjalski, ali svakako dođite i uvjerite se i uživo u ljepotu i bogatstvo interijera i eksterijera, kakvo i priliči jednom dvorcu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba