U zabočkoj OŠ K. Š. Gjalski održana premijera mjuzikla ”Alica u zemlji bajke na dlanu”

“Učenici su bili iznimno motivirani za ovaj projekt – sve su to učinili s veseljem, energijom i iznimnim talentom”

Objavljeno: 04.05.2019. AB

U zabočkoj OŠ K.Š. Gjalski u petak je održana premijera mjuzikla ”Alica u zemlji bajke na dlanu”, koja je nastala u sklopu projekta Lumen, kojeg provodi Krapinsko – zagorska županija.
Veliko zadovoljstvo i ponos na sve one koji su sudjelovali u projektu nije krio ravnatelj škole Tomislav Polanović.

Ponosni ravnatelj

– Naša škola je poznata po umjetničkom djelu. Po scenskom smo djelu uvijek bili priznati, bilo da je riječ o Lidranu, sa školskim listom ili drugim projektima. Kao ravnatelj sam ponosan na svoje kolege mentore koje lijepo rade s djecom i drago nam je da se sve više slobode pruža u odgojno-obrazovnom dijelu, rekao je Polanović.
Ponos nije krila niti jedna od mentorica, profesorica hrvatskog jezika Tina Marušić.
– Učenici su bili iznimno motivirani za ovaj projekt, a s njim smo krenuli u rujnu 2018. godine. Dolazili su na svaku probu, a bilo ih je preko stotinu, istaknula je Marušić i dodala da su djeca sve učinila s veseljem, energijom i iznimnim talentom.
Na premijeri mjuzikla, u kojem je sudjelovalo 40 učenica i učenika, bila je i zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek, koja je bila oduševljena izvedbom, a istaknula je i koliko je projekt Lumen važan za Krapinsko – zagorsku županiju.

Darovita djeca

– U mjuziklu sudjeluje mnogo glumaca, pjevača i plesača i kostimografa, majstora svjetla, pjevački zbor, živi orkestar… Tu je bila svesrdna pomoć mentora i mentorica koji su sav entuzijazam uložili u njegov nastanak. Lijepo su spojili klasičnu dječju priču sa Zagorjem. Mogu čestitati svoj djeci koja su sudjelovala kao i mentorima te roditeljima koji su bili podrška projektu Lumen, istaknula je Petek te dodala kako je cilj projekta Lumen da obuhvaća aktivnosti podrške rada s darovitom djecom.
Inače, namjera je da se ovaj mjuzikl održi i u drugim školama na području Krapinsko-zagorske županije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba