Odlukom HTZ-a, krapinskoj Turističkoj zajednici dodijelit će se 60 tisuća kuna

Tjedan kajkavske kulture među 32 je hrvatska TOP turistička događaja

Objavljeno: 10.04.2019. JJ

Turističko vijeće Hrvatske turističke zajednice na jučer održanoj 50. sjednici usvojilo je prijedlog odluke o dodjeli bespovratnih financijskih sredstava za 32 hrvatske turističke manifestacije, ukupne vrijednosti 4,4 milijuna kuna, temeljem javnog poziva za potpore TOP događanjima, koji je bio otvoren do 11. veljače.

Cjelogodišnji turizam

– Naši ciljevi podrazumijevaju stalno unaprjeđenje i jačanje turističke ponude, posebice u pred i post sezoni. Samo na taj način možemo doći do cjelogodišnjeg turizma. Važnu ulogu u tome imaju i kvalitetna događanja, koja nerijetko bivaju glavnim motivom dolaska u destinaciju. Ove smo godine odlučili dodjeljivati sredstva za najveća događanja koja imaju međunarodni karakter i koja privlače velik broj posjetitelja, dok smo dodjelu potpora za manja regionalna događanja prepustili sustavu turističkih zajednica, s ciljem daljnjeg poticanja razvoja turizma na destinacijskim razinama – rekao je direktor HTZ-a Kristjan Staničić, dodavši kako je na javni poziv za TOP događanja ove godine pristiglo ukupno 135 važećih prijava.
Među događanjima kojima su odobrene najveće pojedinačne potpore od 250 tisuća kuna, su 70. Dubrovačke ljetne igre, INmusic festival, Advent u Zagrebu, 53. Đakovački vezovi, Riječki karneval, Rapska Fjera, Špancirfest i 54. Vinkovačke jeseni, dok su potpore od 200 tisuća kuna odobrene Picokijadi, Renesansnom festivalu, Black Sheep Festivalu i Sinjskoj alki.

Povećan iznos

Iz Krapinsko – zagorske županije, kao top događaj ocijenjen je jedino Tjedan kajkavske kulture, za koji je Turističkoj zajednici grada Krapine odobreno 60 tisuća kuna. Najviše događaja koje će sufinancirati HTZ, ima Istarska županija, njih šest.
Predmet Javnog poziva za potpore TOP događanjima bila je dodjela bespovratnih novčanih sredstava za događanja koja su glavni motiv dolaska turista u destinaciju i koji doprinose ciljevima kao što su promocija Hrvatske kao turističke destinacije, unapređenje i obogaćivanje turističke ponude, produljenje turističke sezone i dr. Prvotno raspoloživa sredstva u sklopu ovog javnog poziva iznosila su 2,5 milijuna kuna, ali je Turističko vijeće HTZ-a zbog velikog broja kvalitetnih projekata prihvatilo prijedlog o povećanju iznosa za potpore TOP događanjima za dodatnih 1,9 milijuna kuna, što ukupno iznosi 4,4 milijuna kuna.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba