Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice obilježila Svjetski dan srca

“OBEĆAJ SVOME SRCU…”: Organizirano besplatno mjerenje tlaka, glukoze i masnoće u krvi, kao i grupni aerobni trening

Objavljeno: 28.09.2018. JJ

U Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice danas je obilježen Svjetski dan srca, pod ovogodišnjim sloganom “Moje srce, tvoje srce – Obećaj svome srcu…“ Medicinsko osoblje posjetiteljima je mjerilo krvni tlak, glukozu i masnoću u krvi te se određivao indeks tjelesne mase i opseg struka, uz edukacijske aktivnosti i preporuke vezane uz zdravi način života.

Infarkt i moždani udar

Kardiolog Nenad Lakušić održao je predavanje “Mladi smo onoliko koliko su nam mlade krvne žile (istine i zablude o bolestima srca i krvnih žila)“, kojim je želio istaknuti važnost zdravog življenja i kontrole čimbenika rizika koji dovode do obolijevanja od srčanožilnih bolesti, što uključuje infarkt srca i moždani udar. Sa svrhom promocije kretanja i redovite tjelesne aktivnosti, održan je grupni aerobni trening te nordijsko hodanje.
Ravnateljica SBKT-a Željka Žnidarić naglasila je kako bolnica ima dugogodišnje iskustvo u liječenju i rehabilitaciji kardiovaskularnih bolesnika i u prevenciji bolesti srca i krvnih žila.
– Drago mi je što su naši zaposlenici, pacijenti i sumještani prepoznali važnost zdravog srca i pridružili nam se u današnjim aktivnostima, a posebno me raduje što su nam se u grupnom treningu oduševljeno pridružila i djeca iz Dječjeg vrtića “Maslačak“ – rekla je Žnidarić.

Sekundarna prevencija

Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice jedna je od dvije specijalne bolnice u Hrvatskoj koja pruža usluge medicinske rehabilitacije oboljelima od srčanožilnih bolesti, provodi neinvazivnu kardiološku dijagnostiku, specijalističke preglede, preventivne sistematske programe te laboratorijske pretrage potrebne u procjeni zdravlja srčanožilnog sustava. Također se provodi sekundarna prevencija, u smislu edukacije bolesnika kako živjeti s bolešću. Kod zdrave populacije nastoji se probuditi svijest te ih potaknuti da počnu razmišljati o svome srcu, kao i da učine nešto za njega, poručuju iz SBKT-a.
Aktivnostima se pridružila i zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba