ZA OBNOVU SOKOLANE OVE GODINE OSIGURANO 1,6 MILIJUNA, A ZA DOVRŠETAK POTREBNO JOŠ DODATNIH 2,8 MILIJUNA KUNA

“Radi se o objektu koji je važan ne samo za grad Zlatar, nego za čitav ovaj kraj, kao mjesto gdje će se održavati brojna kulturna događanja“

Objavljeno: 23.09.2018. zagorjeinternational

U Gradu Zlataru trenutno su u tijeku radovi na uređenju unutrašnjosti festivalske dvorane – Sokolane, za čiju obnovu je u ovoj godini osigurano 1,6 milijuna kuna.
– Od toga je milijun osiguralo Ministarstvo kulture, a 600 tisuća kuna Grad Zlatar. Do sada je u Sokolanu preko Ministarstva kulture uloženo 7,9 milijuna kuna, ali to nije dovoljno da se završi cijeli objekt. Grad se ponovno javio na natječaj Ministarstva za sljedeću godinu, jer je za daljnje radove potrebno još 2,8 milijuna – rekla nam je gradonačelnica Jasenka Auguštan Pentek.

Moderna dvorana

– U tijeku je 49. manifestacija “Dani kajkavske riječi” i budući da Sokolana nije završena, Zbor malih pjesnika i Festival dječje kajkavske popevke održava se u sportskoj dvorani Osnovne škole. Nadamo se da će sljedeće godine radovi konačno završiti te da će se jubilarni 50. Zbor malih pjesnika održati u novoj, modernoj festivalskoj dvorani – dodala je gradonačelnica.

Brojna događanja

Gradonačelnica zahvaljuje Ministarstvu kulture, koje je svake godine u velikom iznosu sufinanciralo uređenje objekta, a koji je, prema njezinim riječima, važan ne samo za grad Zlatar, nego i čitav ovaj kraj, jer će se ondje održabati brojna kulturna događanja, od festivala, kazališta, do kina. (ib)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba